Eerste minuten voor Visser: ‘Hield er klein beetje rekening mee’

Oranje verpulverde het arme Chili donderdagmiddag tijdens de laatste poulewedstrijd van het WK in het Kalinga Stadion in Bhubaneswar met 14-0. Jip Janssen tekende eigenhandig voor vier treffers en ook Maurits Visser zal deze dag nooit vergeten: de reservekeeper maakte zijn WK-debuut in kwart drie.

‘Deze wedstrijd is voor mij heel speciaal. Ik ben helaas tweede keeper geworden en heb twee wedstrijden vanaf de bank toe moeten kijken. Dat ik mocht spelen, was prachtig’, reageert Visser.

De sluitpost van Bloemendaal speelde de hele tweede helft. En dat verbaasde hemzelf ook. ‘Ik was ook oké geweest met een paar minuutjes’, aldus de debutant. Hij hield er stiekem al wel rekening mee dat-ie in actie ging komen. ‘Toen ik vanmorgen niet mee hoefde met de training van de reserves, heb ik mijn ouders al geappt.’

Jip Janssen: ‘De eerste is altijd bevrijdend’

Ook voor Jip Janssen was het dus een memorabel dagje. ‘Vier goals maken is fijn, maar ik ben vooral blij dat we zonder tegendoelpunten naar de kwartfinale gaan’, vertelt de verdediger. De vier treffers van donderdag, zijn de eerste vier uit de corner. ‘Het is altijd bevrijdend als de eerste valt. Ik blijf bezig met mijn routines. Dat is tot op heden succesvol geweest. Het gaat de goede kant op.’