EK 2019: Oranje Heren treffen Duitsland, Oranje Dames Spanje

De Oranje Heren treffen volgend jaar op het EK in het Belgische Antwerpen in de poule Duitsland, Ierland en Schotland. De Oranje Dames, de kersverse wereldkampioen van Londen, moeten het in de poulewedstrijden opnemen tegen Spanje, België en Rusland. Het EK wordt volgend jaar van 16-25 augustus gespeeld op het Wilrijkse Plein in Antwerpen.

Op het EK strijden de landen behalve voor de Europese titel ook voor een ticket voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Aan het kampioenschap doen in totaal zestien landenploegen mee. De finale bij de mannen is op zaterdagavond 24 augustus, de finale bij de vrouwen op zondag 25 augustus. De ticketverkoop start op 1 oktober.

Oranje Heren

Het Nederlands elftal van bondscoach Max Caldas, de regerend Europees Kampioen van 2017, zit in poule B. Duitsland is op papier de sterkste tegenstander. Voor Caldas en zijn mannen is ook het eerste duel op het EK tegen Ierland bijzonder, aangezien Alexander Cox daar de nieuwe bondscoach is. Cox was eerder assistent van Caldas bij Oranje en is ook coach van hoofdklasser Kampong.
Poule A bestaat uit gastland België, Engeland, Spanje en Wales.

De Oranje Heren Europees Kampioen 2017 in het Wagener Stadion. Foto: Willem Vernes

Oranje Dames

Het Nederlands elftal Dames heeft in poule A vermoedelijk het meest te duchten van Spanje. Die ploeg werd derde tijdens het laatste wereldkampioenschap. De ploeg van bondscoach Alyson Annan, ook de regerend Europees kampioen, moet het in het eerste duel op 17 augustus opnemen tegen België, dat in 2017 in de finale van het EK in het Wagener Stadion de tegenstander was.

Oranje Dames Europees Kampioen 2017.  Foto: Willem Vernes

Wedstrijdschema

Het volledige speelschema is te bekijken op de toernooisite van het EK 2019.


1 Reactie

  1. jonna

    Heel goed


Wat vind jij? Praat mee...