EK 2021: Samenvatting Nederland* – België (2-2)

Nederland heeft voor de dertiende keer de finale van het EK bereikt. In een meeslepende halve eindstrijd werd België na het nemen van shoot-outs verslagen, na zestig minuten stond het 2-2. Zaterdag in de finale staat Oranje tegenover Duitsland, dat eerder op de dag Engeland versloeg.


7 Reacties

 1. SanderE

  Na dit terug gezien te hebben. Videoscheidsrechter mag naar huis. Dat je dit als scheidsrechter mist, alla maar echt onbegrijpbaar dat je dit als videoscheidsrechter mist.

  1. jobe

   Volledige eens. En dit is niet de eerste keer. Videoscheids is echt een vak en niet voor iedereen weggelegd. Nu wordt het gewoon maar aan iedereen gegeven. Dit had heel erg duur kunnen zijn. Ze zit er drie keer volledig naast. De laatste in het nadeel van de Belgen overigens.

 2. RobV

  @jobe. Blaak ging na het fluitsignaal van zijn lijn af, dus Van Doren had eigenlijk niet eens een herkansing moeten krijgen.

  1. SanderE

   Dat vroeg ik me inderdaad af. Het fluitsignaal is leidend? En niet de start van de aanvallende speler?

 3. RobV

  @SanderE Ja, het fluitsignaal is leidend. In de replay (videoref beelden/beoordeling) was duidelijk te horen dat het fluitsignaal klinkt voordat Blaak de lijn af gaat. De commentators bij Eurohockey TV snapten ook niks van de beslissing. Ze zeiden dat het niet uitmaakt of Van Doren langer wacht of niet, zodra het fluitsignaal heeft geklonken mag Blaak zijn doel uit.

  1. SanderE

   Heel apart allemaal dan. Het zal je als team de finale maar kosten.

 4. hockey-coach

  wat heerlijk dat er gewoon èèn echte nummer 1 is! Dit lijkt het vertrouwen van de Blaak niet hebben aangetast, integendeel. Nu hebben we weer een keeper die echte het verschil kan uitmaken zoals we al vele keepers hebben gehad beide bij de dames en heren. Goed dat de vertrekkende bondscoach het nu eindelijk inziet.


Wat vind jij? Praat mee...