EK 2025 voor dames en heren wederom in Mönchengladbach

Het Europees kampioenschap bij de heren en dames vindt van 8 tot 17 augustus 2025 plaats in Mönchengladbach. De Europese hockeyfederatie EuroHockey heeft het titeltoernooi vrijdag toegekend aan Duitsland.

Het is voor de derde keer in de historie dat Mönchengladbach gastheer is van het Europees kampioenschap. Vorig jaar zomer wonnen zowel de Oranje Dames als Heren de titel in de Duitse stad. In 2011 organiseerde Mönchengladbach voor het eerst de continentale titelstrijd. Toen werden de Oranje Dames ook Europees kampioen. De Oranje Heren verloren toen de finale van het thuisland.

‘Voortbordurend op het succes van 2023 kijken we uit naar een nog beter 2025. We hebben het HockeyPark vorig jaar tot leven zien komen als een van de beste stadions ter wereld voor hockey’, zegt Marcos Hofmann, voorzitter van EuroHockey.

De gouden EK-medaille van 2023. Foto: Willem Vernes

Twaalf landen al zeker van deelname

Twaalf van de in totaal zestien deelnemers aan het EK 2025 zijn al bekend. Deze landen kwalificeerden zich door tijdens het afgelopen EK in de top zes te eindigen. Bij de dames zijn dat Nederland, België, Duitsland, Engeland, Ierland en Spanje. Bij de heren hebben Nederland, Engeland, België, Duitsland, Frankrijk en Spanje zich al geplaatst. De resterende tickets voor het EK in Mönchengladbach worden vergeven tijdens de EK-kwalificatietoernooien voor dames in Glasgow en Douai en voor heren in Wenen en Dublin komende zomer.

De winnaars van het EK plaatsen zich automatisch voor het WK 2026, dat door Nederland en België wordt georganiseerd.

Gelijktijdig met het EK vindt het EuroHockey ID toernooi – het EK voor parahockeyers-  plaats op GHTC, de hockeyclub van Gladbach. De finales worden in het HockeyPark gespeeld.

SparkassenPark in Mönchengladbach. Foto: Willem Vernes


Wat vind jij? Praat mee...