EK-afvaller Seve van Ass terug bij trainingsgroep Oranje

Seve van Ass keert terug in de trainingsgroep van de Oranjemannen. De 213-voudig international maakt deel uit van de 27-koppige selectie waarmee bondscoach Jeroen Delmée maandag de trainingen hervat richting de Olympische Spelen van Parijs. Van Ass was de opvallendste afvaller in aanloop naar het EK in Mönchengladbach.

De 31-jarige middenvelder van HGC stelde zich na het slechte nieuws meteen strijdbaar op. ‘Ik ben nog niet klaar’, reageerde Van Ass vlak nadat hij buiten de boot was gevallen voor het EK. Zonder de creatieve routinier won Nederland vorige maand het Europees kampioenschap, waarmee ook het olympisch ticket werd veiliggesteld.

Teun Beins (Bloemendaal), Max de Bie (Oranje-Rood), Jasper Brinkman (Bloemendaal), Boris Burkhardt (Amsterdam) en Pepijn Reyenga (Den Bosch) overleefden de laatste schifting niet voor het EK en sluiten ook weer aan bij Oranje. Dat geldt ook voor Rotterdam-spits Tjep Hoedemakers die vlak voor het Europees kampioenschap geblesseerd afhaakte.

Duco Telgenkamp tijdens het EK in Mönchengladbach. Foto: Willem Vernes

Telgenkamp bij Jong Oranje

KZ-middenvelder David Huussen en OR-verdediger Sheldon Schouten voegen zich ook weer bij de nationale ploeg. Beide 22-jarige internationals debuteerden afgelopen zomer en vielen af toen de trainingsgroep richting het EK werd verkleind.

Duco Telgenkamp ontbreekt in de lijst van Delmée, omdat hij zich met Jong Oranje voorbereidt op het WK onder 21 jaar. Dat vindt eind dit jaar plaats in Maleisië. De EK-topscorer behoort nog wel tot de selectie van Oranje, al traint hij de komende tijd niet mee.

Jair van der Horst, afgelopen zomer in de Pro League tegen Australië. Foto: Willem Vernes

Geen oproep voor Van der Horst

Jaïr van der Horst is, vergeleken met de afgelopen zomer, de meest ervaren speler die niet meer is opgeroepen. De aanvaller van Den Bosch speelde eind juni tijdens de Pro League zijn dertiende, en vooralsnog laatste, interland. Van der Horst debuteerde een jaar eerder in Oranje. Bloemendaal-spits Dennis Warmerdam kondigde eerder deze week aan dat hij een punt heeft gezet achter zijn interlandloopbaan.

Ook Jasper Tukkers en Silas Lageman keren niet terug bij de groep. Timo Boers, Miles Bukkens – momenteel geblesseerd – en Luke Dommershuijzen zijn evenals Telgenkamp geselecteerd voor Jong Oranje.

Oranje bereidt zich met deze groep voor op de Pro League-wedstrijden die in december in Argentinië plaatsvinden. Eind november reist Delmée met een groep van 22 spelers naar Zuid-Amerika.

De groep van 27 van Delmée

Speler Club Caps Goals
Seve van Ass HGC 213 29
Lars Balk Kampong 122 3
Teun Beins Bloemendaal 39 3
Max de Bie Oranje-Rood 5 0
Koen Bijen Den Bosch 43 22
Pirmin Blaak (k) Oranje-Rood 137
Justen Blok Rotterdam 52 4
Jasper Brinkman Bloemendaal 24 4
Thierry Brinkman Bloemendaal 160 70
Boris Burkhardt Amsterdam 8 4
Jorrit Croon Bloemendaal 127 12
Thijs van Dam Rotterdam 104 19
Jonas de Geus Kampong 131 8
Steijn van Heijningen Rotterdam 41 4
Tjep Hoedemakers Rotterdam 40 14
David Huussen Klein Zwitserland 4 0
Jip Janssen Kampong 92 47
Derk Meijer (k) Rotterdam 9
Floris Middendorp Amsterdam 20 0
Joep de Mol Oranje-Rood 133 2
Terrance Pieters Kampong 61 12
Tijmen Reyenga Oranje-Rood 40 3
Pepijn Reyenga Den Bosch 9 1
Sheldon Schouten Oranje-Rood 5 0
Derck de Vilder Kampong 48 6
Maurits Visser (k) Bloemendaal 31
Floris Wortelboer Bloemendaal 95 4

 


Wat vind jij? Praat mee...