EK in gevaar voor Hoedemakers na blessure op laatste training

Voor international Tjep Hoedemakers staat deelname aan het EK op losse schroeven. De aanvaller raakte maandagmiddag, bij de laatste training van het Nederlands elftal voor het afreizen naar het toernooi in Mönchengladbach, geblesseerd aan zijn bovenbeen.

Hoedemakers ging aan het eind van de oefensessie op Kampong onderuit en moest vervolgens strompelend van het veld. De rappe spits onderging meteen medisch onderzoek op de Utrechtse club. Dinsdag wordt een beslissing genomen over de 40-voudig international, die het afgelopen WK deel uitmaakte van de Oranje-selectie.

‘Dit baart wel een beetje zorgen’, stelde bondscoach Jeroen Delmée na de trainingssessie. ‘Het zou nog kunnen dat het een verkramping is. Daar hoop ik op. We moeten morgen kijken hoe het bij het opstaan gaat. Of er nog stijfheid, gevoeligheid en pijn in zijn been zit. In dat geval, wordt het een lastig verhaal. Gaat het op wonderbaarlijke manier weer goed, is er een kans dat het met een sisser afloopt. Maar het mag duidelijk zijn dat je hier niet op zit te wachten, vlak voor vertrek naar het toernooi.’

De eventuele vervanger

Op Kampong, waar juist vandaag de Nederlandse pers was uitgenodigd, werd al gespeculeerd over een eventuele vervanger van Hoedemakers. Boris Burkhardt lijkt op papier de eerste gegadigde. De 26-jarige spits van Amsterdam is de enige aanvaller die als reserve is aangewezen. Maar Delmée houdt meerdere opties open. ‘Boris zou één van de vervangers kunnen zijn. Tjep, een echt sprintkanon, is wel een ander soort aanvaller dan Boris, die een echte cirkelspits is. We zouden ook met het middenveld kunnen schuiven.’

In dit geval komt Floris Middendorp in beeld, die al veel complimenten oogstte over zijn spel in de afgelopen maanden. ‘Het is nu vooral even afwachten. We hopen dat het meevalt voor Tjep. Het belangrijkste is wat hij voelt. Ondertussen denken we na over een plan B.’

Oranje reist woensdag af naar Venlo, de standplaats tijdens het EK. Zaterdag start het toernooi voor de titelhouder met de poulewedstrijd tegen Frankrijk. Duitsland en Wales zijn de andere opponenten van het Nederlands elftal tijdens het toernooi. Zondag 27 augustus vindt de finale plaats. De winnaar pakt niet alleen de Europese titel, maar legt ook beslag op een olympisch ticket.


2 Reacties

  1. Runa Honig

    Dit soort premature berichtgeving is heel negatief. Een speler zit in onzekerheid en wij gaan alvast zijn mogelijke opvolgers bespreken? Moeten we uit respect gewoon niet doen totdat we meer weten.

    1. SanderVerkeij

      Meten met twee maten. Wel Caldas en oud-spelers meermaals de grond in boren. En dit moeten we dan niet doen. De wereld op zijn kop. Topsport is hard.


Wat vind jij? Praat mee...