EK-selectie Oranje Dames zonder verrassing: geen Zerbo en Sanders

Bondscoach Alyson Annan heeft de selectie bekend gemaakt van de Oranje Dames voor het Europees kampioenschap dat van 16 tot en met 25 augustus in Antwerpen wordt gespeeld. De Nederlandse hockeysters zijn titelverdediger en gaan op jacht naar de Europese titel met de verwachte spelersgroep, dus zonder Hoofdklasse-topscorer Ginella Zerbo (afgevallen) en Pien Sanders (geblesseerd).

Van de groep van 24 speelsters die afgelopen week op stage was naar Japan, zijn er 18 geselecteerd voor het EK. Het zijn dezelfde achttien speelsters die waren opgeroepen voor de Grand Final van de Pro League. Marijn Veen (Amsterdam) en Sanne Koolen (Den Bosch) maken hun EK-debuut in Antwerpen. In vergelijking met de achttien speelsters die wereldkampioen werden in Londen afgelopen jaar, zijn Maria Verschoor en Veen de namen die de plaats innemen van de gestopte Carlien Dirkse van den Heuvel en Kitty van Male.

De Oranje Dames Europees kampioen in het Wagener stadion in 2017. Foto: Willem Vernes

Fortuin en Richardson reserve

Bondscoach Annan heeft SCHC-speelsters Kyra Fortuin en Famke Richardson aangewezen als reserve. De onfortuinlijke verdedigster Pien Sanders kwam niet in aanmerking, omdat ze nog te veel last heeft van de blessure aan haar linkerknie. Zij miste vorig jaar ook al het WK door een blessure, destijds herstelde ze van een hersenschudding.

Ginella Zerbo, topscorer van de Livera Hoofdklasse Dames, is net als voor de Grand Final van de Pro League afgevallen voor de selectie en is geen reserve. Ook Maartje Krekelaar en Renée van Laarhoven hebben de selectie niet gehaald voor het toernooi in Antwerpen, dat zaterdag 17 augustus begint met de wedstrijd tegen thuisland België.

Den Bosch is hofleverancier van de Oranje Dames met zeven speelsters. Landskampioen Amsterdam volgt met zes hockeysters. SCHC levert drie internationals en twee reserves.

EK-selectie Oranje Dames

Voornaam Achternaam Vereniging
Ireen Van den Assem Den Bosch
Margot van Geffen Den Bosch
Eva de Goede Amsterdam
Kelly Jonker Amsterdam
Marloes Keetels Den Bosch
Josine Koning (K) Den Bosch
Sanne Koolen Den Bosch
Laurien Leurink SCHC
Caia van Maasakker SCHC
Frédérique Matla Den Bosch
Laura Nunnink Oranje-Rood
Malou Pheninckx Kampong
Lauren Stam Amsterdam
Marijn Veen Amsterdam
Anne Veenendaal (K) Amsterdam
Maria Verschoor Amsterdam
Xan de Waard SCHC
Lidewij Welten Den Bosch

3 Reacties

  1. Runa Honig

    Behalve kelly jonker een logische selectie. Ik vind het wel zuur voor zerbo dat zij buiten de selectie is gehouden. Maar het is ook wel weer terecht. Had meer moeten brengen.

  2. robvisser

    Kelly is wel iemand die hele belangrijke goals maakt, maar ze scoort minder dan voorheen en is voor het overige niet erg zichtbaar en heeft een beperkte bijdrage. Zerbo heeft het (nog) niet in Oranje. Ze werkt hard, maar ze scoort zelden en haar acties en veldspel leveren te weinig op. Het lijkt een mentaal iets, maar het kan ook zijn dat ze moeite heeft met het systeem van Oranje en onvoldoende flexibel is.

  3. Sjang Fijen

    Afvallen is altijd zuur, dat geldt voor Kelly, voor Zerbo, voor Krekelaar en wie dan ook. Extra zuur voor Pien Sanders die nog met de nasleep van een knieblessure tobt. Vanaf deze plaats, Pientje, sterkte en beterschap. Hopelijk zien we je weer over een tijdje stralend en fit als vanouds op de Nederlandse velden spelen. Als dat lukt, moet lukken, komt Oranje ook weer in beeld. Groet van Sjang.


Wat vind jij? Praat mee...