EK-supporters opgelet! Dit kun je in Antwerpen verwachten

Twee jaar lang is marketing en eventbureau Sportizon met de voorbereiding op de Belfius EuroHockey Championships bezig geweest. Een dag voordat de strijd om de Europese titel in Antwerpen daadwerkelijk losbarst, namen we een kijkje op het terrein en in het speciaal voor dit toernooi herrezen stadion. Wat kunnen de bezoekers verwachten? 

Michel Francken, CEO van Sportizon en verantwoordelijk voor de organisatie van dit EK, vertelt ons in bovenstaande video wat er vanaf vandaag zowel op als rond het veld te beleven is voor de supporters. Voor wie de rit naar Antwerpen wil maken voor een prachtige hockeydag, maar nog niet in het bezit is van kaarten, heeft hij ook nog goed nieuws. De verkoop gaat hard, maar er zijn nog altijd kaarten te koop!


9 Reacties

 1. vostammer

  Ik raad de bezoekers van een hockeydag op het EK aan om lekker de stad Antwerpen in te duiken. De accomodatie in Wilrijk is nog armoediger dan wat we in Nederland hebben. Men doet zijn best maar als je dit vergelijkt met een voetbalstadion van een middenmoter is duidelijk dat het hockey nog veel stappen moet maken naar haar toeschouwers toe.

  1. phil-chapel

   Beste, Waar slaat dit bericht nou op? Ten eerste stromen Nederlanders zowieso ieder weekend naar ‘t Stad, dus die aanmoediging was écht overbodig. Verder herinner ik mij dat de Nederlandse organisatie van het WK (?) hockey (dat trouwens plaatsvond in het stadion van, als ik mij niet vergis, een voetbal-middenmoter uit Den Haag), toen al ontzettend veel had gecopieerd van de sfeervolle en succesrijke organisatie van het Eurohockey 2013 in Boom (Antwerpen). De accommodatie van dit EK is er alleen maar op vooruitgegaan (dus kijken we uit naar nieuwe Nederlandse spiekbriefjes-schrijvers) en naar hockey-normen is ze zeker niet armoedig, doch eerder Bourgondisch (tja, die streep hebben we nu ook eenmaal voor). En uiteraard gaat de vergelijk

  2. jonathan

   Alsof al onze clubs het zo goed voor elkaar hebben. Van de betonnen sfeerloze bak bij Kampong tot de houten optrekjes van plaatselijke hockey verenigingen, ze dienen allemaal hetzelfde doel. Gezellig de derde helft door brengen

 2. phil-chapel

  vergelijking met het voetbal helemaal niet op en daar wens ik uiteraard geen verdere elektronische inkt aan te verspillen. Toch dit, Beste, in Antwerpen houden wij van mensen met een positieve insteek. Dus denk daaraan vooraleer je stad en kroeg induikt ;)

  1. jonathan

   Phil, heerlijk jouw reactie!!! Veel toernooien meegemaakt in België, genoten van de ontspannen sfeer en de hartelijkheid. Geen opgeklopte VIP tenten, heerlijke patattekes en een goed glas bier . Weet zeker dat ik me ga vermaken en ..........vast bedankt voor jullie gastvrijheid.

 3. rancoburgzorg

  Ik vind de accommodatie juist heel goed meevallen. Vooral achter de doelen mooi dicht gemaakt. Kan een heerlijke ambiance opleveren. Het blijft jammer dat dit een tijdelijk stadion en er in Belgie geen club is met vaste fatsoenlijke faciliteiten voor duizenden toeschouwers. Misschien ook omdat men steeds vastloopt in de gedachte dat er voor elke sport een "nationaal" stadion moet komen (zoals het voetbal die heeft en het Belgische rugby die recentelijk heeft gekregen) ipv dat een grote club die accommodatie levert (zoals landen Als Duitsland en Nederland doen). Het zou natuurlijk prachtig zijn als Olympia Antwerpen die functie zou krijgen (ruimte genoeg voor stadion + 4 velden, in de gemeente Antwerpen zelf)). Maar dat zal wel weer op weerstand stuiten van al die andere Antwerpse clubs die net buiten de gemeente liggen of de Franstaligen die een stadion in Brussel willen. En zo blijft men doorknoeien.

  1. phil-chapel

   Tja okee en dat is allemaal politiek en dat maak je wellicht overal mee. Waar ik op doel zijn tenslotte 2 dingen (alles ging uit van die eerste post die iedereen uitnodigde ‘t Stad in te duiken). Één: hockey kan je in geen enkel extra-sportief opzicht (geldstromen, infrastructuur etc.) vergelijken net pakweg voetbal (jammer voor de populariteit maar gelukkig maar voor al de rest, zoals waarden, gezelligheid etc.). Twee: een groot verschil met Nederland is duurzaamheid: wij zijn dan wel Wereldkampioen (1x), EHL-winnaar (1x) maar waar hockey in Nederland allang deel uitmaakt van de cultuur en ze in veel sportieve en extra-sportieve aspecten pioniers waren, is het bij ons allemaal snel en plots gekomen (dankzij mensen als Bondsvoorzitter Marc Coudron) en zijn we sinds Peking van 15 naar 50 duizend leden gegroeid (NL is 5 keer meer ondanks slechts 3,5 miljoen inwoners meer) en moeten wij juist zorgen voor eenzelfde geconsolideerd LT-effect en een kunstmatige bulb à la bitcoin vermijden.

 4. rtsh

  Enig idee waarom mensen naar een EK hockey gaan? Om de gelikte omgeving of om een leuke wedstrijd te zien, wat te ouwehoeren en iets te eten en te drinken. Dat is het.

  1. phil-chapel

   Hahaha yeah Top!!!👍🏻


Wat vind jij? Praat mee...