Eva de Goede keert mogelijk al tegen België terug in Oranje

Eva de Goede maakt zondag in de FIH Pro League-wedstrijd tegen België mogelijk al haar rentree in het Nederlands Elftal. De aanvoerder brak bij haar club Amsterdam in de EHL haar pols, speelde sindsdien geen wedstrijd, maar is door bondscoach Alyson Annan wel opgenomen in de voorlopige selectie voor het duel van zondag.

Die groep bestaat nog uit twintig speelsters, waardoor er zondag nog twee moeten afvallen. Die keuze maakt Annan in de aanloop naar de wedstrijd in Antwerpen, dat als laatste testcase geldt voor het EK dat volgende week vrijdag in het Wagener Stadion begint. De Oranje Dames zijn al zeker van de winst van de Pro League.

Dat De Goede in ieder geval alweer in de voorlopige selectie is opgenomen, is een lichtpunt voor Annan. De selectie van de succesvolle coach wordt de laatste weken geteisterd door blessures. Tegen België moeten de Oranje Dames het doen zonder een aantal vaste waarden. Xan de Waard, Lidewij Welten, Ireen van den Assem en Marijn Veen doen zeker niet mee. Van dat kwartet komen De Waard en Van den Assem op het EK mogelijk nog wel in actie. Veen heeft zich voor de hele zomer afgemeld vanwege de naweeën van een hersenschudding en Welten werkt hard aan het herstel van haar hamstringblessure om toch Tokio nog te kunnen halen.

Stella van Gils. Foto: Koen Suyk

Vanwege alle aanwezigen riep Annan onlangs een vijftal vervangers op voor de trainingsgroep. Van hen zijn Freeke Moes (Amsterdam) en Stella van Gils (Pinoké) ook opgenomen in de selectie van twintig spelers voor het treffen met België. Voor Van Gils is het eerste keer dat ze deel uit maakt van de Oranje-groep en bestaat de kans dat ze zondag haar debuut maakt. De wedstrijd van Oranje begint om 14.00 uur en is te zien op Ziggo-kanaal 13.

Volledige selectie

Bekijk hieronder de twintigkoppige selectie voor het Pro League-duel van Oranje tegen België.

Naam Club
Kyra Fortuin SCHC
Pien Dicke SCHC
Freeke Moes Amsterdam
Felice Albers Amsterdam
Frédérique Matla Den Bosch
Laurien Leurink SCHC
Josine Koning Den Bosch
Anne Veenendaal Amsterdam
Marloes Keetels Den Bosch
Maria Verschoor Amsterdam
Sanne Koolen Den Bosch
Caia van Maasakker SCHC
Lauren Stam Amsterdam
Stella van Gils Pinoké
Pien Sanders Den Bosch
Margot van Geffen Den Bosch
Ilse Kappelle Amsterdam
Malou Pheninckx Kampong
Laura Nunnink Den Bosch
Eva de Goede Amsterdam

4 Reacties

 1. hockeyliefhebber12

  Op fih staat al de spelerslijst voor de wedstrijd, daar vallen Albers en Fortuin buiten de selectie van 18.

 2. oranjefan

  Is Zerbo al definitief afgevallen? Die wordt niet genoemd maar ontbreekt...?!

 3. adrievandeparel

  Bij de 18 die bij de FIH.ch ingediend zijn : 4 aanvallers Frederique Matla, Pien Dicke, Freeke Moes en Maria verschoor. 8 middenvelders: Eva de Goede, Laurien Leurink, Marloes Keetels, Margot van Geffen, Laura Nunnink, Malou Pheninckx, Ilse Kappelle en Stella van Gils. 4 verdedigers : Sanne Koolen, Pien Sanders, Lauren Stam en Caia van Maasakker. De keepers Josine Koning en Anne van Veenendaal. Er zullen voor morgenmiddag (14 uur) dus nog 2 middenvelders naar de tribune gaan, anders komen we aanvallers en/of verdedigers tekort. Basisspelers Xan de Waard en Ireen van den Assem zullen wellicht wel de EK spelen. Lidewij Welten is over 8 weken hopelijk er wel bij in Tokio. Ontbrekende namen van de afgelopen week (groep 27) zijn Rosa Fernig, Felice Albers, Kyra Fortuin, Ginella Zerbo, Renee van Laarhoven en Marente Barentsen. Selectie EK zal deze week bekend worden , start EK volgende week zaterdag 5 juni tegen Ierland. Definitieve selectie Tokio (16+2) zal na de EK bekend worden.

 4. unplugged

  Eva de Goede moet langzaam terugkeren dus geen risico' s nemen , Felice Albers zou ik altijd meenemen en Ginella Zerbo ook .


Wat vind jij? Praat mee...