Eva de Goede neemt na ultrasnel herstel even afstand van Oranje

Eva de Goede zien we de komende tijd niet terug in Oranje. De 258-voudig international maakt geen deel uit van de trainingsgroep van het Nederlands elftal, die maandag de eerste training afwerkt onder de nieuwe bondscoach Paul van Ass.

De KNHB geeft in een persbericht aan dat de 33-jarige middenvelder van HGC in goed overleg met Van Ass heeft besloten om nu niet aan te sluiten bij de selectie. De Goede liep in november een zware knieblessure op, maar haalde dankzij een ultrasnel herstel toch het WK, dat Nederland won.

Zij krijgt nu van Van Ass de ruimte om te herstellen van de pittige periode die achter haar ligt. Daarnaast was het een wens van De Goede om zich in alle rust voor te bereiden op haar huwelijk in februari. Of de drievoudig olympisch kampioen daarna weer aansluit, is op dit moment nog onbekend. 

Veel hoeft De Goede de komende maanden niet te missen. Pas in december komt Oranje in actie, wanneer er in de Pro League tegen Argentinië en Groot-Brittannië wordt gespeeld.

Thomas Tichelman wordt wederom de rechterhand van Paul van Ass. Foto: Koen Suyk

Door met WK-groep, Tichelman assistent

Van Ass heeft behalve De Goede en de gestopte Marloes Keetels alle WK-gangers inclusief de reserves opgeroepen voor de eerste trainingen. De bondscoach gaat op het complex van Schaerweijde met 21 speelsters de wei in. Op een later moment breidt Van Ass zijn selectie ‘wellicht’ uit. 

Thomas Tichelman wordt de assistent bij de Oranjevrouwen. Hij vervulde die rol ook toen Van Ass bondscoach was bij de mannen, onder meer tijdens de Olympische Spelen in Londen waar Nederland zilver pakte. Ook tussen 2004 en 2009 was Tichelman als assistent bij de staf van de mannenploeg betrokken. 

In de staf zijn twee plekken ingeruimd voor oud-internationals. Wietske de Ruiter is benoemd tot teammanager, een functie die zij dit jaar ook al uitvoerde bij de Jong Oranje Dames. Jan Jorn van ’t Land gaat als fysio in de ‘Van Ass-staf’ aan de slag. 

De eerste trainingsgroep van Paul van Ass

Naam Club
Felice Albers Amsterdam
Marente Barentsen Hurley
Joosje Burg Den Bosch
Kyra Fortuin SCHC
Margot van Geffen HGC
Yibbi  Jansen SCHC
Josine Koning (k) Den Bosch
Sanne Koolen Den Bosch
Renée van Laarhoven SCHC
Laurien Leurink SCHC
Frédérique Matla Den Bosch
Freeke Moes Amsterdam
Laura Nunnink Den Bosch
Sabine Plönissen Amsterdam
Lisa Post SCHC
Julia Remmerswaal (k) HDM
Pien Sanders Den Bosch
Anne Veenendaal (k) Amsterdam
Maria Verschoor Amsterdam
Xan de Waard SCHC
Lidewij Welten Kampong

 


Wat vind jij? Praat mee...