Eva de Goede voor tweede keer op rij Wereldspeelster van het Jaar

International Eva de Goede heeft in Buenos Aires de prestigieuze prijs van Wereldspeelster van het Jaar in ontvangst genomen. De aanvoerder van de Oranje Dames won de award, die door bondscoach Alyson Annan aan haar werd uitgereikt, vorig seizoen ook.

Frédérique Matla was één van de andere genomineerden, net als Carla Rebecchi (Argentinië), Janne Müller-Wieland (Duitsland), Stacey Michelsen en Olivia Merry (beiden Nieuw-Zeeland).

Met het Nederlands elftal bekroonde De Goede het afgelopen jaar met de winst van zowel het EK als van de Pro League. Met haar club Amsterdam veroverde ze de landstitel en won ze in het Wagener Stadion het EK voor clubteams.

‘Dit is onwijs grote eer’

De Goede vindt het een ‘onwijs grote eer’ om wederom te zijn gekroond tot ’s werelds beste speelster. ‘Als ik kijk naar de andere speelsters die zijn genomineerd, zijn die allemaal waanzinnig goed. Ik ben enorm trots en blij dat ik deze prijs twee jaar achter elkaar heb gewonnen’, reageert De Goede.

Bondscoach Alyson Annan is niet verbaasd dat De Goede opnieuw de award in ontvangst mag nemen. ‘Eva speelt al jaren op een heel hoog niveau. Ze heeft een enorme groei doorgemaakt. Deze prijs is de beloning van heel hard werken’, aldus de bondscoach.

Woensdag werd bekend dat Annan is verkozen tot ’s werelds beste coach van het jaar. Het Nederlands elftal verblijft momenteel in Buenos Aires, waar het zaterdag en zondag tegen Argentinië speelt voor de Pro League, de klassieker in het vrouwenhockey.

Manpreet Singh beste speler van de wereld

De Indiër Manpreet Singh is bij de FIH verkozen tot beste speler van de wereld. Hij versloeg onder andere de Belg Arthur van Dooren, die de laatste twee jaar de prestigieuze titel won, en de Argentijn Lucas Villa. Singh kreeg van de nationale hockeybonden, media en het publiek gezamenlijk de meeste stemmen.

Door de winst van Singh sleepte India tijdens de jaarlijkse FIH-verkiezingen dit keer de meeste prijzen in de wacht. De prijs voor beste talent ging naar Vivek Prasad bij de mannen en Lalremsiami bij de vrouwen.

 

 


11 Reacties

 1. willemijnvandermarel

  Geweldige speelster! Gefeliciteerd!🇳🇱💪

 2. robvisser

  Fantastisch. Was er een Indiase genomineerd geweest, dan was het ongetwijfeld nog even nagelbijten geweest. In het interview van Marco met Eva zit ook die waanzinnige pass op Kelly Jonker tijdens de finale van de Pro League. Zoveel klasse en dat maakt haar echt bijzonder.

  1. francakh

   Echt he, elke genomineerde van India is het geworden. Echt ongelofelijk dat 3 van de 4 veldspelers prijzen naar India zijn gegaan ...

 3. Runa Honig

  Volkomen terecht. En ook een inspiratiebron voor spelers. Worstelen met jezelf, het niet meer weten, lijden en dan toch een betere versie van jezelf worden. Het kan!

 4. Nvanas012

  Meer dan terecht!!😍 Had het Carla Rebecchi ook heel erg gegund, wat een speelster is dat. (Tevens 350+ interlands😱, dat is pas je land vertegenwoordigen!)

 5. deemo

  Fantastisch Eva! Ik hoop dat je nog lang aanblijft als speelster van het Nederlands Elftal! Proficiat!

 6. robvisser

  @Nvanans012 Ik vind het wel gek dat Rebecchi boven Matla is geëindigd. Wat heeft ze dan allemaal gepresteerd? Matla was de beste speelster van de Pro League vorig jaar. Al met al komt zij er bekaaid vanaf.

  1. francakh

   Omdat een Indiase het talent was, blijft Matla met lege handen ...

  2. Nvanas012

   Rebecchi is gewoon een fantastische speelster die in dat lijstje hoort. Ik bedoel, Hoog vs Rebecchi? Dan vind ik Rebecchi nog beter, zij heeft ook nog eens een goede corner. Het was misschien niet een jaar waarin zij enorm uitblonk, maar ik vind gewoon dat zij het verdiend.

  3. frans-j

   Snel, slank, fit en fel!

 7. bombaliali

  Lol manpreet speler van het jaar, wat een grap


Wat vind jij? Praat mee...