Even wennen: Mirco Pruyser wacht al zes interlands op een goal

Het is even wennen voor de hockeyliefhebber. De naam van goaltjesdief Mirco Pruyser ontbreekt al een tijdje als doelpuntenmaker bij de Oranje Heren. De afgelopen zes interlands lukte het de aanvaller van Amsterdam niet om te scoren, een zeldzame periode van doelpuntendroogte.

Pruyser maakte zijn laatste doelpunt in Oranje tijdens de troostfinale van de Champions Trophy, afgelopen zomer in Breda. In het duel met Argentinië zette hij in de 54ste minuut de 2-0 eindstand op het scorebord, zijn 51ste treffer in het Nederlands elftal.

‘Een groot drama’

Daarna kwam Oranje tijdens de vijf wedstrijden van het vierlandentoernooi in Valencia én in de oefeninterland tegen België tot 22 doelpunten, maar daar zat geen vertrouwd goaltje van Pruyser bij.

‘Een groot drama’, reageert Pruyser gekscherend. ‘Nee hoor, ik voel me goed en ben er niet heel veel mee bezig geweest. Ik heb een tijdje last gehad van mijn rug, al is dat geen excuus. Ik heb namelijk ook genoeg kansen gehad in de voorbije interlands. Het is lekker dat andere jongens wel hebben gescoord. Het team doet het goed en dat is op dit moment het belangrijkste.’

Uitzonderlijke droogte

Op zich is de haperende producte van Pruyser geen reden tot paniek, maar het valt wel op. Een dergelijke periode zónder doelpunt is namelijk uitzonderlijk in de interlandloopbaan van de topspits.

Slechts één keer bleef Pruyser nóg langer verstoken van een doelpunt in Oranje. Dat gebeurde tijdens de eerste acht interlands van zijn Oranje-loopbaan. In zijn negende optreden voor het Nederlands elftal, in Terrassa tegen Spanje, barste de productie van de spits ineens los met vier (!) treffers in een 1-4 overwinning.

Doelpuntenregen vanaf 2017

Na zestien doelpunten in zijn eerste veertig interlands kreeg de doelpuntenoogst van Pruyser pas echt enorme proporties vanaf begin 2017. In de 39 interlands die hij in de periode tussen januari 2017 en de troostfinale van de Champions Trophy speelde, maakte hij liefst 35 doelpunten. Dat zijn cijfers die in het voetbal alleen op vedetten Lionel Messi en Cristiano Ronaldo van toepassing zijn.


2 Reacties

  1. mickh

    Als de vraag wordt gesteld `wat mis je op hockey.nl?`, dan zou bijvoorbeeld een quote van de betrokkene niet misstaan. Dat maakt een artikel `compleet`.

  2. Ramon Min

    Dat was ook de bedoeling Mickh, maar Pruyser zou een dag later voor de camera verschijnen bij collega Jeroen Mansier. Vandaar dat zijn quotes hier in eerst instantie ontbraken. Maar inmiddels zijn er wat quotes toegevoegd om het compleet te maken! Nog bedankt voor je feedback


Wat vind jij? Praat mee...