Felice Albers vervangt Hester van der Veld bij Oranje

Bondscoach Alyson Annan heeft Felice Albers toegevoegd aan de Pro League-selectie van de Oranje Dames. De speelster van Amsterdam vervangt Hester van der Veld (hdm), die door een hamstringblessure deze Pro League niet meer in actie kan komen. Vanwege de blessure mag Annan een vervanger oproepen voor Van der Veld, die deze Pro League vier keer in actie kwam.

Van der Veld debuteerde dit jaar tegen Nieuw-Zeeland voor het Nederlands team. Ze kwam daarna nog in actie tegen Australië, Amerika en Argentinië. De verdediger werd ook opgeroepen voor het thuisduel met China, maar belandde niet op het wedstrijdformulier.

Felice Albers heeft nog geen interlands achter haar naam staan. Albers maakte wel deel uit van de selectie van Jong Oranje en werd vorig jaar door Alyson Annan opgeroepen voor de grote trainingsgroep van 45 speelsters die in aanmerking kwam voor de Champions Trophy en Pro League-selectie. Bij de Champions Trophy was Albers reserve en voor de 32-koppige Pro League-groep viel ze af.

1 juni thuis tegen Groot-Brittannië

De aanvallende middenvelder van Amsterdam maakt nu alsnog kans om in de resterende duels van de Pro League haar debuut te maken. De eerstvolgende wedstrijd van de Oranje Dames is op 1 juni in Eindhoven tegen Groot-Brittannië. De selectie voor dat duel wordt later deze maand bekend gemaakt door Annan. Tickets voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar via fihproleague.nl.


Wat vind jij? Praat mee...