FIH legt Pro League per direct stil tot 15 april

De FIH Pro League ligt per direct stil tot 15 april om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Die beslissing heeft de internationale hockeybond samen met de elf deelnemende landen genomen en vrijdagavond bekend gemaakt. 

De FIH hoopt dat de Pro League vanaf half april kan worden hervat en de deelnemende landen in de aanloop naar de Olympische Spelen van Tokio nog zo veel mogelijk wedstrijden kunnen spelen. Het is in ieder geval duidelijk dat dit tweede seizoen van de Pro League gewoon eindigt vóór de Spelen in Tokio. Wedstrijden die niet kunnen worden gespeeld, worden na de Spelen niet meer ingehaald, zo laat de FIH weten.

‘Samen met de betrokken nationale bonden denk ik dat we de juiste beslissing hebben genomen om de teams – vooral gezien de voorbereidingen op de Olympische Spelen van Tokio – in staat te stellen belangrijke wedstrijden op hoog niveau te spelen’, zegt Thiery Weil, ceo van de FIH.

Geen extra gevolgen Oranje-teams

De beslissing van de FIH heeft vooralsnog geen extra gevolgen voor de wedstrijden van de Nederlandse teams. Die zouden deze en volgende week tegen Australië en Nieuw-Zeeland spelen, maar die duels werden al eerder uitgesteld. De volgende Pro League-duels van de Oranje Heren en Oranje Dames staan voor 28 en 29 april en 1 mei op het programma als de beide teams in Utrecht thuis spelen tegen Groot-Brittannië.

De KNHB besloot donderdag, naar aanleiding van maatregelen door de overheid om verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, om tot 1 april alle hockeywedstrijden in Nederland af te gelasten. Ook adviseert de KNHB de clubhuizen te sluiten en geen activiteiten te houden.

De EHL maakte dezelfde dag bekend dat ook de Euro Hockey League is uitgesteld. Deze Final 8 voor clubteams zou van 9 tot 13 april worden gehouden in het Wagener Stadion in Amsterdam.


3 Reacties

  1. asjemenou

    In china begon het op 31 dec en nu pas schijnbaar de piek voorbij. Dus 2.5 maand. In Europa sinds 2 weken start. Dus erg aannemelijk dat dit in Europa ook minstens nog 2 maanden duurt. Liever een langer stop dan halve ingrepen. Valse hoop.

  2. stekel

    Naïef vd KNHB. Iedereen leest en ziet wat er gaande is.

  3. Alsjeopgoalmiktkanjenooitmissen

    Gewoon helemaal cancelen tot het over en voorbij is! Kom op zeg een jaartje zonder hockey! Doe normaal en wees realistisch met z’n allen! Het is geen “griepje”....


Wat vind jij? Praat mee...