Ziggo Sport gaat WK’s 2022 en FIH Pro League uitzenden

Ziggo Sport gaat vol inzetten op het uitzenden van live hockey. Het kabelbedrijf heeft de televisierechten van de internationale hockeybond (FIH) gekocht voor het uitzenden van de WK’s (dames en heren) in 2022, de FIH Pro League en de kwalificatietoernooien voor de Olympische Spelen in 2020 in Tokio.

Ziggo zendt momenteel al iedere speelronde live een competitiewedstrijd uit van de Livera Hoofdklasse Dames en de Hoofdklasse Heren. Op zondagavond zijn de samenvattingen van hoofdklassen te zien in het programma Hoofdklasse Hockey.

Will Moerer, directeur van Ziggo Sport,  is enthousiast over de uitbreiding van het hockey-pakket met de duels van de Oranje Heren en Oranje Dames. ‘De Nederlandse hockeyteams spelen ieder toernooi om de grote prijzen. Het is ook mooi dat we hun jacht op het hoogste podium kunnen volgen bij Ziggo Sport.’

Eerste duels Pro League in januari bij Ziggo Sport

De eerste wedstrijd uit de Pro League zijn vanaf eind januari te bekijken via Ziggo Sport. Dan start voor Nederlandse dames en heren de Pro League met uitduels tegen Nieuw-Zeeland en Australië. In maart spelen de Oranje Heren de eerste thuiswedstrijd. De Oranje Dames en Oranje Heren spelen jaarlijks tussen januari en juni zestien wedstrijden voor de nieuwe Pro League. Het toernooi eindigt met een Grand Final. Die wordt eind juni 2019 in het Wagener Stadion gehouden.

Ziggo Sport zendt alle hockeywedstrijden niet alleen live uit via het gratis sportkanaal voor abonnees (kanaal 14), maar ook via Ziggo Sport Totaal, dat bij iedere distributeur in Nederland te verkrijgen is.

NOS

De wedstrijden van de Oranje Heren op het WK in Bhubaneswar, dat eind deze maand begint, worden nog uitgezonden door de NOS. Dat geldt ook voor de duels van de Oranje Dames tijdens de Champions Trophy in China, die zaterdag begint. De wedstrijden van de Champions Trophy zijn te zien via nos.nl.

De NOS is, zo heeft de redactie van hockey.nl vernomen, ook nog met de FIH in gesprek over het uitzenden van beelden van de WK’s in 2022 en de Pro League-duel op het open net.


5 Reacties

 1. robvisser

  Tof. 👍👍👍

 2. rancoburgzorg

  Misschien het hockey dus straks geheel achter de betaalmuur van Ziggo. Minder toegang dus voor de kijkers (zo wat?), maar de krankzinnige wereldwijde en zinloze verplaatsingen van Oranje zijn dan financieel wél afgedekt. Jaja, goed voor het milieu!

 3. robvisser

  @rancoburgzorg Je bent ook echt wel het zonnetje in huis. Goed voor het milieu, die zonne-energie.

 4. Folmer

  Op zich heb ik er geen probleem mee om te betalen om naar live hockey te kijken, zolang het goed in beeld is gebracht met goed commentaar. Maar om er een abonnement voor af te sluiten waarbij ik ook moet betalen voor allerlei andere onzin waar ik niet op zit te wachten... Nee dank je! Pay-per-view voor de hockeywedstrijden zou ik zeker doen. En ik denk dat er velen precies zo over denken. Dus Ziggo: doe er wat mee.

 5. Eko1001

  En dan ook graag de wedstrijden van de landen op het wk. Al is het maar via youtube of zo. Ik vind het erg vervelend dat alleen de wedstrijden van Nederland te zien zijn, terwijl er nog vele andere leuke wedstrijden te zien zijn die nu niet uitgezonden worden.


Wat vind jij? Praat mee...