Floris Wortelboer: ‘Missen WK zal straks nog hard binnenkomen’

International Floris Wortelboer (22) zag maandag zeer ongelukkig het WK in India voor hem in rook opgaan, toen hij zich in Valencia voor de tweede keer in twee maanden blesseerde aan zijn schouder, net drie dagen na het bekendmaken van de WK-selectie.

Bij Wortelboer schoot de schouder in de wedstrijd tegen Spanje weer uit de kom. Hij vloog dinsdag terug naar Amsterdam. Hij reageert vrijdag voor de camera van hockey.nl, over het bewuste moment, de hartverwarmende reacties en het feit dat bondscoach Max Caldas hem naar het vliegveld bracht. Uiteraard spreekt hij zich ook uit over hoe de revalidatie nu verder gaat.


12 Reacties

 1. albertmonpellier

  Heel veel beterschap Floris! En Max Caldas is the best!! Waar zijn de azijnpissers nu met hun onmenselijk gedrag mickh?🤨🤔🤫🤫

  1. bombaliali

   Ja, het is inderdaad ongelooflijk dat sommige mensen een keuze van een bondscoach durven te bekritiseren...

  2. walter-driehuis

   Laten we t leuk houden hier. Ik ben ook kritisch maar echt wel fan van Oranje. Alleen als je iemand huiswerk geeft en dat is goed uitgevoerd mag je hem ook wel in t team opnemen. Of je moet gewoon open een eerlijk vertellen hoe en wat en bij een blessure niet een andere speler meenemen waarvan je eerst juist wel zei waarom hij niet mee kon....

 2. Runa Honig

  Er is natuurlijk een verschil tussen de mens Caldas en de bondscoach en op dat laatste hebben we kritiek. Verder een prima mens, zo wordt ook door wortelboer bevestigd.

 3. mickh

  Ik gun de beste man een voorspoedig herstel en dat zijn coach zich met een groot hart over hem ontfermt, spreekt voor hem. Dat laat onverlet dat Caldas al jaren ronduit teleurstellend presteert met de heren en dat zal vrees ik dit toernooi een passend vervolg krijgen. Een coach reken je af op zijn prestaties en die zijn helaas te minimaal gebleken sinds 2016. Gegokt en verloren. Nieuwe tijd, nieuw beleid, wat al die kansloze Caldas groupies die uit de hockey ruif moeten eten er ook van mogen vinden.

 4. MIck

  Die prestaties Zijn al sinds het Olympisch goud van Sydney In 2000 erg mager. Sinds die tijd hebben we 3x een EK titel gewonnen en 1x de HWl. Dus Los van Caldas hebben al Zijn voorgangers het ook niet super gedaan qua hoofdprijzen.

 5. luchtisblauwgrasisgroen

  @Mick Dat is juist de reden dat Caldas is aangesteld, om daar verandering in aan te brengen. Kennelijk is er structureel iets mis bij de KNHB. Dat is echter geen vrijbrief voor Caldas om niet te presteren...

 6. mickh

  Er is HELAAS geen enkele progressie geboekt sinds 2016; de keuze om de ene speler wel te selecteren en de andere niet, het zij zo, dat zoekt Caldas maar uit met zijn staf, daar is hij bondscoach voor. Als dat maar op een of andere manier bijdraagt aan het resultaat. Ik heb niet waargenomen dat we na het bondscoachschap van Van Ass iets zijn opgeschoten de afgelopen jaren en een ieder die anders beweert, heeft hier een podium om dat te onderbouwen. Een coach dient afgerekend te worden op al dan niet behaalde successen en respect verdient hij/zij door zijn prestaties. Successen met Bloemendaal, Dames Oranje doen nu totaal niet ter zake. Caldas staat niet op het veld voor een gevulde koek en een welgemeende warme hand, dus er mag wellicht iets meer verwacht worden van deze, door de KNHB vorstelijk betaalde, werknemer? Als je het in 4 jaar niet heb kunnen laten zien, dan gaat dat de komende 2 jaar ook niet meer gebeuren. Conclusie: Afvoeren, uithuilen en opnieuw beginnen.

 7. MIck

  Omdat je de eerste 4 jaar niet de resultaten hebt gehaald waar we allemaal op hebben gehoopt ga Je dat de komende 2 jaar ook niet doen? Dat slaat natuurlijk echt nergens op. Marc Lammers won in Zijn eerste 4 jaar als Coach vd Nederlandse dames ook Alleen maar een Ek en CT ook niet heel bijzonder.

 8. ebaart

  Pffff... had me voorgenomen niet te reageren en ga verder ook niets zeggen over selectie beleid en meer inhoudelijke zaken omdat je dat soort discussies op een medium als dit toch nooit zinnig kan voeren. Teveel mensen die vinden het recht te hebben hun mening te spuien maar helaas niet de moeite willen doen ook hun huiswerk te maken voor ze in de pen kruipen... Maar wou toch even kort misschien wat resultaten toelichten zoals ik (!) deze zie... Voor Oranje zijn er in principe drie toernooien die er echt toe doen: EK, WK en OS. Al het andere is leuk maar weinig relevant tenzij als kwalificatietoernooi of oefentoernooi. Helaas was de CT al jarenlang (sinds het een toernooi op uitnodiging werd) gedevalueerd en moet de Pro League nog alles bewijzen... De resultaten dan : OS12 : zilver = top prestatie EK13 : brons = OK maar niet meer dan dat WK14 : zilver = top prestatie EK15 : goud = hoofdprijs OS16 : 4e = OK maar teleurstellend EK16 : goud = hoofdprijs Dus al 6 jaar op rij speelt dit Oranje systematisch mee om de prijzen. Eén keer naast het podium slechts. Dit een een sport waar de top sinds 2012 steeds breder is geworden. Ook voor dit WK zijn er gewoon 5 kanshebbers en 3 outsiders ,dus zijn er geen garantie. Het is gewoon een volwaardige sport waar de concurrentie een rol van betekenis speelt. Nederland is IMHO aan zijn stand verplicht ieder toernooi mee te spelen om de prijzen en mag je kritisch zijn als er geen podium gehaald wordt. Maar om nou te zeggen dat het goud zo maar voor het oprapen ligt...

  1. robboomsma

   Ek 17 ;)

 9. mickh

  Tja Baart, dat noemen we selectief winkelen, doch meegaand in jouw redenering, echter die gedevalueerde EKs met Duitsland B dan ook maar buten beschouwing latend, kijkend naar de voorganger van Caldas, Van Ass, die met 2x uitstekend zilver op OS en WK prima presteerde, dan zijn we er niet bepaald op vooruit gegaan de afgelopen jaren en zijn de prestaties gewoon slechter dan voorheen. Grote woorden van de Caldas bij zijn aantreden, `hij ging het allemaal anders, beter doen`,maar heeft eigenlijk verdomd weinig laten zien na 2014. Caldas mag de finale halen in India, winnen of verliezen vind ik minder van belang, en voor alles minder dan dat dient hij gewoon ontslagen te worden. Tijd voor vernieuwing.


Wat vind jij? Praat mee...