Floris Wortelboer over zijn schouderblessure

Sinds zijn val op zijn rechterschouder afgelopen zaterdagmiddag tegen Duitsland leeft de hockeywereld mee met de onfortuinelijke international Floris Wortelboer (24). Voor de camera van OranjeHockey doet hij zijn verhaal.  

‘Naar omstandigheden gaat het goed. Maar het kan natuurlijk beter’, is het eerste dat Wortelboer zegt, met gevoel voor understatement. Normaal gesproken is de 56-voudig international de glimlach van de spelersgroep. Nu klinkt zijn stem toch enigszins beteuterd.

Met zijn linkerarm strekte hij zich zaterdagmiddag naar de bal toe, waarna hij uit balans raakte en ten val kwam op zijn rechterschouder. Hij voelde meteen dat hij uit de kom was, vertelt hij. Bij velen gingen de gedachten op dat moment meteen terug naar de twee eerdere schouderblessures die Wortelboer opliep, toen aan zijn linkerarm.

‘Ik weet nog niet hoe erg het deze keer is. Een dezer dagen – hopelijk snel – heb ik een MRI-scan. Die moet uitwijzen of er veel schade is en wat het hersteltraject gaat worden’, besluit Wortelboer zijn verhaal.


10 Reacties

 1. arnoldS

  Sorry, maar dit is klaar voor dit jaar. Schouderluxatie op deze manier betekent niks goed... trek die pleister er maar af. Zo sneu voor deze jongen. Aan twee schouders geopereerd is niet niks. Je moet nog zo lang door de rest van je leven...

 2. RobV

  Ontzettend vervelend voor hem, enorme pechvogel. Het lijkt erop dat zijn carrière in Oranje sowieso op een zijspoor belandt want iemand die deze kwetsbaarheid heeft kun je lastig meenemen naar een groot toernooi. Je kunt er niet van uitgaan dat hij heel blijft, zelf als hij (mogelijk) opnieuw geopereerd is en hersteld lijkt.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Dit lijkt me een voorbarige conclusie en zeer schadelijke speculatie. Marco van Basten was ook blessure gevoelig...

 3. RobV

  @luchtisblauwgrasisgroen Ik denk dat de gunfactor even buiten beschouwing moet blijven. Iedereen gunt hem natuurlijk het beste en heeft ontzettend met hem te doen, het is alleen niet realistisch om te denken dat dit geen gevolgen voor hem heeft. Een schouder die, zoals bekend, vaker uit de kom gaat als dat eenmaal is gebeurd is toch wel erg lastig voor een hockeyer. We gaan het wel zien. Net als @arnoldS denk ik niet dat het er goed voor hem uitziet dit jaar en er zitten een paar grote toernooien in dat tijdsbestek.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Het is speculatie, en kennelijk schrijf je hem liever voorbarig af zonder dat je enige medische informatie tot je beschikking hebt. In plaats van te speculeren, laten we het beste hopen. Wortelboer is een van de meest veelbelovende spelers van Oranje.

 4. MIck

  Persoonlijk drama, hopelijk valt het mee. Geweldige speler van wie we hopelijk snel weer genieten.

 5. hadewee

  van die droge reacties zoals van ene RobV. krijgt men inderdaad de kriebels. Een speler zomaar even afschrijven, publiekelijk, zonder enige kennis van zaken en doen alsof dat enige wijsheid inhoudt. Zelf nooit op niveau gesport. Hockey.nl staat vol met jouw onzin. Op elk item kom je RobV tegen. Telkens dezelfde prietpraat. Wellicht is KNVB.nl mooie site voor je. Daar scoor je met die onzin.

 6. RobV

  @hadewee Wanneer kunnen we eens van jouw bijdrages genieten? En dan een beetje serieus graag.

 7. magnus-querqus

  @hadewee en RobV: graag bij het onderwerp blijven a.u.b., duelletjes uitvechten doe je maar ergens anders...

  1. hockey12345

   Sorry hoor referee


Wat vind jij? Praat mee...