Hertzberger over afgekeurde treffer: ‘Het slaat nergens op’

Op een 1-1 stand werd er in de laatste minuut een goal afgekeurd van Jeroen Hertzberger. Daardoor lopen de Nederlandse mannen de finale van de Champions Trophy mis, want alleen een zege tegen India was genoeg voor een finaleplek. We bespreken de hectische slotfase na met coach Max Caldas en Jeroen Hertzberger.


5 Reacties

 1. thijs-83

  Balen

  1. marcvanderbilt

   Zeurpiet. Accepteer je verlies op een sportieve manier.

 2. peter_vergeer

  vroegâh werd er op de bal een tikje gegeven en wist iedereen, nu wordt de vrije slag genomen. De spelers van India dachten geheel niet dat de vrije bal genomen was, maar dachten dat de bal naar de plaats van de overtreding werd gespeeld, om daar vervolgens genomen te worden. Maar de huidige regels laten het snelle Nederlandse spel toe, en India had alerter moeten zijn. De scheidsrechter stond erbij. Zag plaats overtreding, zag plaats waar de bal genomen werd, zag moment cirkel in spelen, en beoordeelde het als goal. Om dan een video beoordeling op "alles" aan te vragen is wel bijzonder.

 3. luchtisblauwgrasisgroen

  Nog een keer de speel situatie: Er is een overtreding van India, de scheidsrechter fluit, de bal rolt door en wordt vervolgens 4 meter van de originele positie in een keer (zonder stil te liggen) genomen. Regel 13 geeft duidelijk aan dat de vrije slag binnen de 23 meter dicht bij de overtreding genomen moet worden. NL claimt dat alle India spelers op de scheidsrechter af rennen, als je de video er op na kijkt gebeurd dit helemaal niet! Het is de scheidsrechter (die waarschijnlijk op indicatie van zijn collega) zelf de referral aan vraagt.

  1. cock

   Stel voor dat regel 13 nog en keer goed gelezen wordt. De scheidsrechter dient bij een vrije slag binnen de 23 meter de plaats waar de vrije slag genomen wordt strenger te beoordelen dan bij een vrije slag buiten het 23mtr gebied. Een afstand van 4mtr t.o.v. de plaats van de overtreding is geenszins nabij, 1,5mtr zou acceptabel zijn! Het doelpunt is mijns inziens, hoe jammer ook, terecht afgekeurd.


Wat vind jij? Praat mee...