Sjoerd Marijne weg als bondscoach van Oranje Dames

Sjoerd Marijne is geen bondscoach van de Oranje Dames meer. Dat heeft de KNHB bevestigd. Om op lange termijn aan de top te blijven en de kans op het halen van een Olympische titel te vergroten, meent de KNHB dat een verandering in aanpak noodzakelijk is.

Marijne nam vorig jaar na het WK in Den Haag het stokje over van Max Caldas, die de overstap naar de mannen maakte. Tijdens de Champions Trophy in Mendoza in Argentinië moest Oranje onder zijn leiding genoegen nemen met de derde plaats. In juli plaatste de ploeg zich voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro door de HWL3 in Antwerpen te winnen. Tijdens de finale van het EK in Londen stond Nederland met 2-0 voor tegen Engeland, maar verloor het alsnog na shoot-outs.

De finaleronde van de Hockey World League is van 5 tot en met 13 december in Rosario in Argentinië.

Zie ook


2 Reacties

  1. Sjieve

    Na zo'n succesvolle periode met Caldas aan roer kon het ook alleen maar minder gaan. De vraag is nu (als het waar is), is het verstandig om een jaar voor de Olympische Spelen van de coach te wisselen. Wat vindt de spelersgroep? En ook heel belangrijk, wie is er geschikt en beschikbaar om het stokje over te nemen?

  2. richard-van-wezenbeek

    De persberichten maken niet duidelijk tussen welke partijen nu exact het verschil van inzicht bestaat. Uit de opmerking van Marijne dat hij het niet netjes naar de speelsters vindt om hierover uit te weiden, en de constatering van captaine Paumen dat je slechts kunt winnen als alle neuzen dezelfde kant opstaan, lijkt te kunnen worden geconcludeerd dat het verschil in inzicht over de te volgen weg bestaat tussen coach en speelsters. In dat geval gaat de vergelijking met het ontslag van Kruis mijn inziens niet op. Daarentegen lijkt het feit dat Marijne dit niet zag aankomen meer een indicatie dat er onvrede bij de knhb heerste, of hij is naief. Ik ben benieuwd.


Wat vind jij? Praat mee...