Ginella Zerbo niet geselecteerd voor Grand Final

Bondscoach Alyson Annan heeft maandag de selectie van Oranje voor de Grand Final van de FIH Pro League bekendgemaakt. Het zijn dezelfde achttien speelsters als die vorige week tegen Argentinië (2-1 winst) en Australië (3-1 zege) waren opgeroepen. Grote afwezige is Ginella Zerbo, topscorer van de Livera Hoofdklasse Dames van afgelopen seizoen. 

Het Nederlands elftal speelt donderdagavond om 20.00 uur in het Wagener Stadion de halve finale van de Grand Final tegen Duitsland.

Annan maakte tijdens de Pro League gebruik van 33 speelsters. Voor de Grand Final mogen achttien van hen in actie komen. Annan: ‘Wij hebben voor de FIH Pro League mede vanwege het drukke schema tijdens de poulefase gebruik gemaakt van verschillende wedstrijdselecties per duel. Tegen Argentinië en Australië, de laatste twee thuiswedstrijden van afgelopen week, kozen we er al voor om een vaste groep te selecteren. Met deze dames gaan we nu ook Grand Final spelen.’

Voornaam Achternaam Club
Ireen Assem, van den Den Bosch
Margot Geffen, van Den Bosch
Eva Goede, de Amsterdam
Kelly Jonker Amsterdam
Marloes Keetels Den Bosch
Josine Koning (K) Den Bosch
Sanne Koolen Den Bosch
Laurien Leurink SCHC
Caia Maasakker, van SCHC
Frédérique Matla Den Bosch
Laura Nunnink Oranje-Rood
Malou Pheninckx Kampong
Lauren Stam Amsterdam
Marijn Veen Amsterdam
Anne Veenendaal (K) Amsterdam
Maria Verschoor Amsterdam
Xan Waard, de SCHC
Lidewij Welten Den Bosch

20 Reacties

 1. adrievandeparel

  Helemaal mee eens. Het zal voor Pien heel hard trainen worden (en vele wedstrijden), maar dat deed ze voorheen ook, en in de wedstrijden laten zien dat ze er ook weer bij hoort, SUCCES! En er zijn heel veel talenten klaar die wellicht nu al het niveau hebben maar de internationale ervaring nog op moeten bouwen. Goed te weten dat ze er zijn. Ook goed te weten dat Nederland van iedereen kan winnen, hopelijk zien we dat donderdagavond tegen Duitsland weer , dit keer mag het met meer dan 1 goal verschil, nog belangrijker is dat iedereen zaterdagavond topfit de finale kan winnen van Argentinië/Australië, dus niet onnodig een blessure oplopen en wellicht krachten kunnen sparen als de ruime voorsprong er is. Besef dat het resultaat van 3-0 winnen dezelfde is als met 10-0 winnen, plaatsing voor de finale en deze winnen. En met deze selectie ook het EK '19 winnen in Antwerpen, SUCCES ! En we weten allemaal dat over ruim een jaar in het hele warme Japan in augustus '20 de 4e GOUDEN OLYMPISCHE MEDAILLE gewonnen kan worden, HEEL VEEL SUCCES !

  1. sapi

   Ik zie Sanders en de voor nu afgevallen Zerbo, Fortuyn, Janssen gewoon meedoen met selectie voor OS. Dat is nog 1 jaar. Iedereen moet na het EK gewoon keihard zijn best doen om bij de beste 16 te horen voor het OS. EK is mooi, maar het nivo bedenkelijk. OS is het mooiste podium voor de beste en meest in vorm zijnde speelsters en die wellicht om meerdere porties kunnen spelen.

  2. sapi

   Posities*

 2. gaston-orozco

  Een beetje kortzichtig. Ik had Zerbo geselecteerd voor de nietszeggende Pro League-finale. Voor een laatste kans om indruk te maken op het belangrijke EK. Moeilijk om haar te zien worden geselecteerd voor EK tenzij er een blessure is.  

 3. francakh

  Ik man me er wel in vinden, Zerbo te ongevaarlijk geweest op internationaal niveau. Denk ik.

  1. francakh

   *kan*

 4. rudi wortmann

  Op hoog niveau zijn tweede kansen zeldzaam.

 5. robvisser

  Valt weinig op af te dingen. Na alle probeersels van Annan komen we toch weer uit op de vertrouwde namen en dat wekt geen verbazing. Marijn Veen is de enige die doorgebroken is en het is logisch dat ze erbij staat. Ginella Zerbo heeft veel kansen gehad van Annan, al vanaf de Champions Trophy. Steeds een tomeloze inzet, maar ze scoorde te weinig in Oranje en had moeite om haar draai te vinden in het team. Kelly Jonker staat er als het er echt om gaat, maar scoort ze niet dan blijft haar bijdrage beperkt. Malou Pheninckx was het meest in vorm de afgelopen maand, geweldig hoe ze tijdens het WK en sindsdien voor Oranje heeft gespeeld.

  1. sapi

   Heeft ook geen PO hoeven spelen en is dus minder belast. Daarom heeft ze nu deze super goede vorm. Ik ben nl benieuwd hoe de speelsters uit het EK komen en dan voor de eigen club zich weer moet opladen. Elke zomer zie je de internationals moe terugkomen en plichtmatig hun ding doen.

 6. adrievandeparel

  Wat een onzin van die g-hockeyfan, hij zegt dat de Pro League finale nietszeggend is. Pro League is een wereldtoernooi van de allerbeste hockeylanden tegen elkaar. De winnaar , hopelijk Nederland natuurlijk die nu al als 1e de reguliere competitie voltooid hebben met de meeste goals voor en de minste tegen (41-10) en bij winst in de halve finale tegen Duitsland , zaterdagavond de finale gaan winnen van Argentinië/Australië en zich dan Wereldkampioen kunnen noemen, is NEDERLAND al sinds de zomer '18 in Londen bij het WK.

  1. conegut

   Hij heeft een punt, pro League is hetzelfde als de Nations League. Leuk toernooi met sterke landen. Maar een echt prijs is het niet of we moeten het langer volhouden en het laten groeien tot een befaamd toernooi zoals ooit de Champions Trophy was..

 7. Runa Honig

  Ik vind het heel zuur voor Zerbo. Het was haar zo gegund. Maar ze heeft het niet kunnen brengen. Hard, heel hard.

  1. robboomsma

   Dat is topsport nou eenmaal, het gaat niet om of je aardig word gevonden. Het gaat om prestaties, en wat een coach ziet en zoekt! It is that simple...

 8. gaston-orozco

  Winning EK garandeert een ticket naar Tokio. Het is het belangrijkste toernooi deze zomer. Het winnen van een pro league levert niets op, behalve een morele boost. Het is eigenlijk een oefentoernooi voor EK.

 9. adrievandeparel

  Nederland gaat zich natuurlijk hoe dan ook plaatsen voor de OS '20 in Tokio en de 4e GOUDEN OLYMPISCHE MEDAILLE WINNEN , (de 1e was in '84 in Los Angeles, de volgende in 2008 in Peking , de 3e in 2012 in Londen) en gaat ook de EK '19 winnen en de volgende Pro League. Bij deze sterke en zich steeds versterkende Nederlandse selectie kunnen we bij goed beleid, ( dus ook financieel goed voor de speelsters, zorg er voor dat de hele goede speelsters kiezen voor blijven hockeyen, geef ze fiscaal voordeel, het is zo jammer dat er speelsters gedwongen moeten stoppen om financiële redenen, onbegrijpelijk dat dit in Nederland op dit moment werkelijkheid is), nog heel veel plezier en succesvolle jaren kunnen gaan beleven.

 10. cmb-koning

  Helemaal mee eens. Ik wil de KNHB voorzitter Gerritsen zijn woorden nog even aanhalen van een paar maanden geleden dat het financieel voor de Oranje selecties (PL en OS) beter geregeld moet worden naast balans sport,werk en studie. Maar het blijft stil bij de KNHB . De meeste spelers lopen enorme studievertraging op of moeten hun baan opzeggen/onbetaald verlof opnemen tegen een te lage bruto vergoeding.Verdien je bruto teveel dan topt het NOC ook nog eens je toelage , als je die hebt, af en mag je zelfs je onkosten zelfs niet eens declareren . Tijd voor verbetering en dan ook snel.

  1. sapi

   Ja 32 speelsters die allemaal er tijd en energie in hebben gestoken, wedstrijden hebben gespeeld en gereisd. Daar hoort een vergoeding tegenover. Niet alleen degene die nu de finale gaan spelen.

 11. conegut

  Als dat waar is, dat de laatste spelers in het eindtoernooi wel betaald krijgen, dan klopt er iets fundamenteels niet. In dat geval zouden die 18 spelers alles bij elkaar moeten leggen en verdelen onder het hele team die heeft meegedaan.

 12. deemo

  om een lange discussie kort te maken; er is 1 constante factor in de wereld van het vrouwen hockey, en dat is het nederlands elftal.


Wat vind jij? Praat mee...