Graham Reid aangesteld als bondscoach India

Hockey India heeft vandaag bekend gemaakt dat de Australiër Graham Reid is aangesteld als bondscoach van India. Hij heeft een contract getekend tot december 2020. Reid is de opvolger van Harendra Singh, die na het WK in Bhubaneswar werd ontslagen. Reid werd onlangs ontslagen als coach van Amsterdam, onder andere omdat hij in gesprek was met Hockey India over deze functie. Bondscoach Max Caldas zal op zoek moeten naar een nieuwe assistent-bondscoach voor de Oranje Heren.

Zijn naam zoemde al weken rond als de nieuwe bondscoach, maar het duurde even voordat alle formaliteiten en besprekingen waren afgerond. ‘Graham Reid heeft een achtergrond als een succesvolle speler en veel coachervaring met Australië en Nederland. We hopen dat zijn ervaring en kennis het Indiase hockeyteam zullen helpen richting en tijdens de Olympische Spelen van Tokio’, verklaart Mohd Mushtaque Ahmad, president van Hockey India.

‘Het is een eer en een voorrecht om als bondscoach van India aan te worden gesteld. Geen enkel land heeft zo’n rijke historie in deze sport als India (acht olympische gouden medailles, red.)’, verklaart Reid in het persbericht. ‘Ik heb een passie voor het snelle en aanvallende hockey dat India speelt, dat ook bij de Australische stijl past.’

Reid ging twee jaar geleden in Amsterdam wonen, ook zijn zoon kwam over. Reid gaat nu in Bengaluru wonen in India. Zijn vrouw volgt hem in augustus naar India.


3 Reacties

  1. luchtisblauwgrasisgroen

    Is Nederland ook maar iets beter geworden van de aanstelling van Graham Reid?

  2. gaston-orozco

    Versloeg een beter Australisch team in de halve finale van het WK. Dus ja, de moeite waard. Reid is een goede typische Australisch style coach, gewoon een ongelukkige timing die oud spelers erven (Kookaburras & Amsterdam). Maar India is giftig!

  3. marnixhendrik

    Domme man. Hij had het India dossier beter moeten bestuderen.


Wat vind jij? Praat mee...