Hockey op TV: Oranje Dames en finale Hoofdklasse live te zien

De hockeyliefhebber kan ook dit weekend zijn of haar geluk niet op. Want er wordt weer meer dan genoeg hockey uitgezonden. Zo gaat de NOS zaterdag naar het tweede finaleduel tussen de mannen van Bloemendaal en Pinoké en zendt Ziggo de FIH Pro League-duels van de Oranje Dames tegen Argentinië live uit.

Plof zaterdag iets voor de klok van één uur op de bank en je kijkt een hele middag hockey. Want de Oranje Dames gaan verder met hun Pro League-wedstrijden en treffen zaterdag en zondag op de velden van Union de olympisch finalist Argentinië. De eerste wedstrijd begint om 13.00 uur en is live te volgen vanaf 12.55 uur via Ziggo Sport Docu, met commentaar van John van Vliet. Zap vervolgens door naar de NOS, want daar wordt vanaf 15.40 uur de tweede finalewedstrijd tussen Bloemendaal en Pinoké live uitgezonden op NPO 1, NOS.nl en de NOS-app. Het commentaar komt van Philip Kooke en net als donderdag is Jaap Stockmann de analist.

Natuurlijk is hockey.nl ook aanwezig bij de twee duels van zaterdag. Het tweede finaleduel is ook te volgen via het liveblog op hockey.nl. Direct na het eindsignaal is het wedstrijdverslag te lezen op de website en spreken we de hoofdrolspelers van de wedstrijd. Ook vanuit Nijmegen wordt er verslag gedaan van de Oranje Dames via het liveblog en onze socials.

Arthur van Doren wordt gefeliciteerd door Roel Bovendeert na de gelijkmaker voor Bloemendaal in de eerste finalewedstrijd om de landstitel tegen Pinoké. Foto: Koen Suyk

Zondag nog meer hockey

Ziggo zendt ook het tweede duel van de Oranje Dames tegen Argentinië live uit vanaf het complex van Union. Zondag start de wedstrijd net als een dag eerder om 13.00 uur. Ook dan is de wedstrijd vanaf 12.55 uur te volgen via Ziggo Sport Docu. Een eventuele derde wedstrijd tussen Bloemendaal en Pinoké wordt ook live uitgezonden door de NOS. Die wedstrijd begint dan om 14.45 uur.

Maar dat is nog niet alles. Ondertussen wordt zondag ook de laatste speelronde van de Promotieklasse Heren afgewerkt. We brengen zondag ook een bezoek aan Den Haag, waar we aanwezig zijn bij de kraker tussen HDM en Voordaan. Die twee ploegen zijn al zeker van play-offs voor de Hoofdklasse, maar vechten zondag uit wie er op plek twee en plek drie belandt.

Datum Wedstrijd Aanvang Uitzending
28 mei Bloemendaal – Pinoké 15.45 uur NOS
29 mei* Bloemendaal – Pinoké 14.45 uur NOS
28 mei Oranje Dames – Argentinië 13.00 uur Ziggo
29 mei Oranje Dames – Argentinië 13.00 uur Ziggo

*Indien nodig een derde en beslissende wedstrijd

Laurien Leurink en Ireen van den Assem komen dit weekend weer uit voor Oranje. Foto: Willem Vernes.


Wat vind jij? Praat mee...