Hoe Pieters op weg naar Jong Oranje het stuur omgooide naar Valencia

Terrance Pieters (21) stond dinsdagochtend samen met huis- en teamgenoot Daan Dekker in de file op weg naar Kampong, voor de training met Jong Oranje. Toen belde bondscoach Max Caldas. Een paar uur later zat hij op de tribune in Valencia naar de interland tegen Engeland te kijken.

Hoe prettig het wellicht voor Pieters is dat hij nu officieel reserve is van het Nederlands elftal voor het WK in India, dinsdagavond begon hij zijn verhaal over de komst naar Valencia met de volgende woorden: ‘Ik was afgevallen vorige week.’ Die pijn was nog vers, toen hij in de auto zat naar Jong Oranje.

Nadat donderdag voor hem bekend werd dat hij niet was geselecteerd voor het WK, koos de aanvaller van Almere ervoor om meteen vrijdag het gesprek met bondscoach Max Caldas aan te gaan. Ook al was hij ook geen reserve, de bondscoach had de afgevallen spelers aangeraden om fit te blijven, omdat ze altijd ingeschakeld konden worden bij calamiteiten. Almere speelt geen herfstcompetitie, dus bedacht Pieters om met Jong Oranje de maand november mee te trainen, om fit te blijven. Het was een route waarin Caldas zich kon vinden.

Dus zo zat Pieters dinsdagochtend om kwart voor tien met huisgenoot Daan Dekker in de file, op de A2 van hun woonplaats Amsterdam naar Utrecht. Op weg naar de training van Jong Oranje. Toen belde Caldas. ‘Of ik om twee uur op het vliegveld naar Valencia wilde stappen. Ik dacht: huh, in het vliegtuig stappen? Ik vind het zo sneu voor Wortel. Ik heb het zelf eerder meegemaakt bij de Champions Trophy. Dit is zo pijnlijk voor hem. Ik weet uit ervaring dat er nu heel weinig dingen zijn die hem kunnen troosten. Maar ik pak de mogelijkheden wel met beide handen aan.’

Terrance Pieters toeschouwer in Valencia bij Nederland-Engeland. Foto: David Aliaga/Get Ready Images

In een half uur de tas ingepakt

De aanvaller zette eerst Dekker op Kampong af bij zijn training. Toen moest hij zo snel mogelijk terug naar Amsterdam. Hij kwam wéér in de file terecht, het regende. Hij was om kwart over elf thuis. In een half uur pakte hij zijn tas in. Hij had ondertussen contact met de hockeybond gehad, over zijn vliegticket naar Valencia. Om kwart voor twaalf ging hij richting Schiphol. Om twee uur zat hij in het vliegtuig naar Valencia. Een paar uur later zat hij naast de geblesseerde Lars Balk op de tribune naar de wedstrijd tegen Engeland te kijken. De geblesseerde Floris Wortelboer zat in hetzelfde vliegtuig dat Pieters naar Valencia had gebracht, alleen dan terug naar Amsterdam.

Voor Pieters (4 interlands, 1 goal) is de rol van reserve voor het WK in India een grote kans. Hij zal meetrainen met Oranje, totdat de ploeg naar India vertrekt. Dan vliegen reserves Joep de Mol en Pieters na de poulefase naar Bhubaneswar. ‘Ik ben heel blij met deze kans. Echt supervet. Ik weet dat ik heel veel ervaring op ga doen.’


4 Reacties

 1. Runa Honig

  Positieve jongen met een hoge gunfactor en een rolmodel voor diversiteit in het hockey.

 2. vostammer

  Ook gewoon een solide speler met het lijf van een topathleet.

  1. Runa Honig

   Goed punt vostammer, behalve je spelling dan: atleet!

 3. smonte

  Trots op je Terrance, rood en wit wordt oranje. Ga zo door


Wat vind jij? Praat mee...