Honderd interlands voor Oranje’s goalgetter Mirco Pruyser

Mirco Pruyser heeft zondagmiddag in Eindhoven een mooie mijlpaal in zijn interlandloopbaan bereikt. De spits van de Oranje Heren staat tegen Groot-Brittannië voor de honderdste keer op het veld als international.

Pruyser speelde zijn eerste interland op 6 december 2014: tijdens de Champions Trophy in Bhubaneswar tegen Argentinië, onder de huidige bondscoach Max Caldas. Het duurde even voordat de spits zijn reputatie als goaltjesdief kon waarmaken in Oranje: pas in zijn negende interland – op 24 juli 2015 uit tegen Spanje – kwam hij voor het eerst tot scoren. Hij maakte er in dat duel meteen vier en bezorgde Oranje daarmee een 4-1 zege.

Pruyser kwam namens Oranje het vaakst in actie tegen Spanje, twaalf keer. Tegen dat land maakte hij ook de meeste goals (tien). De spits stond in totaal tegenover negentien verschillende tegenstanders namens Oranje en kwam alleen tegen Groot-Brittannië, Nieuw-Zeeland, Rusland en Schotland nog niet tot scoren.

In de Oranje-historie is Pruyser nu de 66ste speler die de grens van honderd interlands bereikt. Op die lijst is Teun de Nooijer de onbetwiste recorhouder met 453 interlands.

Klik op bovenstaande afbeelding voor een grotere weergave.

 


3 Reacties

 1. conegut

  Hoe kan hij nou zijn eerste interland goal maken voordat hij een officiële eerste cap heeft ? Foutje..

 2. Ramon Min

  Eerste interland: 14 december 2014 Eerste goal: 24 juli 2015 Klopt als een bus toch?

  1. conegut

   Ja dat klopt. Daarvoor stond er 14.12.2014 en 24.6.2014 Is dus aangepast.


Wat vind jij? Praat mee...