HWL Halve Finale: Oranje Dames naar Brussel, Heren naar Londen

De wereldhockeyorganisatie FIH maakte maandag de toernooi-indeling voor de Hockey World League Halve Finale-evenementen bekend. De Oranje Heren hebben de locatie London’s Lee Valley Hockey and Tennis Centre toegewezen gekregen. Dat toernooi vindt plaats tussen 15 en 25 juni. De vrouwen reizen voor hun halvefinaleronde tussen 21 juni en 2 juli af naar Stade Fallon in Brussel.

In Londen treffen de Oranje Heren gastland Engeland, olympisch kampioen Argentinië, Aziatisch kampioen India, Pakistan en Zuid-Korea plus de 4 landenteams die zich plaatsen via de HWL Ronde 2-evenementen. De Oranje Dames gaan in Brussel de strijd aan met de gastvrouwen van België, Oceanisch kampioen Australië, Nieuw-Zeeland, China en Aziatisch kampioen Zuid-Korea en de 4 landenteams die zich plaatsen via de HWL Ronde 2-evenementen.

Ongeveer gelijktijdig wordt in Johannesburg in Zuid-Afrika ook een halvefinaleronde voor zowel mannen als vrouwen afgewerkt. Daar komen in ieder geval de mannenteams van Australië, België, Duitsland, Nieuw-Zeeland, Spanje en Zuid-Afrika en de vrouwenteams van Engeland, Argentinië, Duitsland, Zuid-Afrika, Verenigde Staten en Japan in actie.

Deelnemers aan de halvefinaleronde kunnen zich plaatsen voor de finaleronde, waar uiteindelijk tickets voor de Wereldkampioenschappen 2018, voor de mannen in India en de vrouwen in Engeland, verdeeld worden.

Lees ook:


Wat vind jij? Praat mee...