Indian Dribble #1: voor 1,20 euro spotgoedkoop naar WK-wedstrijden Oranje

In de rubriek ‘Indian Dribble’ lees je alle ins en outs over het WK voor mannen in India. Het WK wordt van woensdag 28 november tot zondag 16 december gespeeld. Vandaag: hoe kom je als fan van Oranje precies in WK-speelstad Bhubaneswar, wat kun je daar doen en hoe kom je aan de zeer betaalbare kaarten voor de wedstrijden van het Nederlands elftal?

Hoe kom je in Bhubaneswar?

WK-speelstad Bhubaneswar ligt in het zuidoosten van India, op zo’n 1600 kilometer van de hoofdstad New Delhi. Het is  twee uur vliegen vanaf Indira Gandhi International Airport in New Delhi. Een logische route is Amsterdam-Delhi en daarna Delhi-Bhubaneswar. Vanaf Amsterdam is het een kleine acht uur vliegen naar New Delhi.

Met Jetstar Airways of KLM kun je vanaf 500 euro van Amsterdam naar Delhi. Vanaf zo’n 140 euro boek je met Air India een retourticket van New Delhi naar Bhubaneswar. Air India is de nationale luchtvaartmaatschappij van India en staat bekend als betrouwbaar. Air India is ook onderdeel van Star Alliance, waar luchtvaartmaatschappijen als Singapore Airlines en Lufthansa zijn aangesloten.

De Indiase supporters in Bhubaneswar, tijdens de HWL Final in 2017.

Kaarten voor het WK zijn spotgoedkoop

Kaarten voor het WK India bestel je hier.

Naar India gaan betekent natuurlijk een serieuze reis. Maar de kaarten voor de wedstrijden in het Kalinga Stadium, waar plek is voor 15.000 toeschouwers, zijn ongelofelijk goedkoop. Twee speeldagen als voorbeeld:

  • Woensdag 5 december: Poulewedstrijden Nederland-Duitsland en Maleisië-Pakistan. Vanaf 100 Indiase roepies, dat is omgerekend 1,20 euro.
  • Zaterdag 15 december: De twee halve finales. Vanaf 150 Indiase roepies, omgerekend 1,75 euro.

De finale is op dit moment uitverkocht via de website. Maar het is zeker dat er weer veel kaarten beschikbaar zullen zijn als India voor de finale wordt uitgeschakeld.

Het stadion van Bhubaneswar.

Visum India

Voor het bezoeken van India is in ieder geval een toeristenvisum verplicht. Daarmee kun je drie maanden in India blijven. Aanvragen kan online hier of hier. De kosten liggen inclusief administratie iets boven de 100 euro. 

De aanbevolen vaccinaties voor India zijn DTP, buiktyfus en Hepatitis A.

Wanneer het WK bezoeken

Omdat het WK bijna drie weken duurt, is een bezoek aan het hele toernooi uiteraard nogal een opgave. Nederland speelt zaterdag 1 december de eerste poulewedstrijd tegen Maleisië. Alle wedstrijden van Oranje meemaken betekent iets langer dan twee weken in India zijn.

Realistischer is het wellicht om vanaf woensdag 5 december (Nederland-Duitsland)  of vanaf zondag 9 december (Nederland-Pakistan) het WK te bezoeken. Dan is een week WK bijvoorbeeld te combineren met andere activiteiten in India, zoals het bezoeken van de Taj Mahal.

In de tuktuk in Bhubaneswar.

Wat te doen in Bhubaneswar en India

Het hockeygekke Bhubaneswar staat ook bekend als de ‘tempelstad’, vanwege de vele tempels, waarvan de oudste gedateerd zijn uit de achtste eeuw. Met een tuktuk kun je je makkelijk en goedkoop langs de tempels en door de stad laten rijden. Een taxi of een Uber bestellen is prettig, als je niet van de chaos houdt van de half open tuktuk.

Een bezoek aan Bhubaneswar is uiteraard te combineren met een bezoek aan de rest van India, de wereldberoemde Taj Mahal in Agra, de drukte van Delhi, de stranden van Goa, de Himalaya en de drieduizend jaar oude stad Varanasi.

‘Indian Dribble’ is sinds de Olympische Spelen van 1956 de naam van de technische Indiase dribbel, waarbij de bal snel van links naar rechts wordt gehaald.


Wat vind jij? Praat mee...