Interlandjaar barst los voor de Oranje Dames en Heren

Voor de beide Oranje-elftallen staat het bomvolle interlandjaar 2018 op het punt van beginnen. De Oranje dames gaan morgen in Californië van start met een reeks van vier wedstrijden tegen de Verenigde Staten, terwijl de Heren zich Down Under opmaken voor vier duels met de nummer één van de wereld, Australië.

Oranje Dames

De 27-koppige selectie van bondscoach Alyson Annan verblijft al sinds 11 januari in de Verenigde Staten. Na tien dagen San Francisco is Oranje inmiddels neergestreken in Palo Alto (Californië), waar staf en speelsters zich voorbereiden op vier interlands tegen de Verenigde Staten, gecoacht door voormalig Oranje-international Janneke Schopman. De wedstrijden vinden plaats op The Varsity Field Hockey Turf op het terrein van de Stanford University en staan gepland voor 25, 27, 28 en 30 januari.

Nederland en de Verenigde Staten stonden eind vorig jaar in korte tijd twee keer tegenover elkaar. Tijdens het International Festival of Hockey in Melbourne zegevierde Oranje met 6-1 om daarna in Auckland tijdens de groepsfase van de HWL Final met 2-0 te winnen. De landen stonden tot nu toe dertien keer tegenover elkaar. De balans is met tien zeges, één gelijkspel en twee nederlagen duidelijk in het voordeel van het Nederlands elftal.

Alle vier duels met de Verenigde Staten zijn te volgen via een livestream op de website usafieldhockey.com. Je moet er als Nederlandse liefhebber wel wat voor over hebben: de wedstrijden beginnen telkens om 03.30 uur Nederlandse tijd (18.30 uur plaatselijke tijd). Voor de volledigheid: de eerder genoemde data hebben betrekking op de lokale kalender. Voor de kijkers vanuit Nederland vindt het eerste duel van Oranje dus plaats in de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 januari.

Oranje Heren

Ook de selectie van bondscoach Max Caldas stapte op 11 januari in het vliegtuig, met Australië als bestemming. Na een periode met veld- en krachttrainingen en diverse teambuildingsactiviteiten in Perth gaat de Europees kampioen vanaf komende zaterdag zijn krachten meten met Australië, de huidige nummer één op de wereldranglijst.

Op 27 en 28 januari staan beide landen tegenover elkaar in het Narrogin Hockey Stadium in Narrogin, en op 1 en 3 februari is het Perth Hockey Stadium in Bentley het decor van opnieuw twee onderlinge wedstrijden. Alle wedstrijden zijn live te volgen via www.epicentre.tv. De twee duels in Narrogin beginnen om 9.30 uur Nederlandse tijd (16.30 uur plaatselijke tijd) en de twee wedstrijden in Bentley staan gepland voor 12.00 uur (19.00 uur).

Nederland is voor het eerst sinds 2012 op Australische bodem. Destijds verloren de Oranje Heren van het gastland in de finale van de strijd om de Champions Trophy in Melbourne (2-1) nadat ze eerder in een onderling duel in de poulefase doelpuntloos gelijkspeelden. Beide landen stonden in het verleden 139 keer tegenover elkaar, met 72 zeges voor de Kookaburras en 39 voor Oranje (28 gelijke spelen).

 


1 Reactie

  1. frans91

    Door het tijdsverschil moet bij de genoemde data van de dames 1 dag worden opgeteld. Dus 26/1 om 3.30 uur Nederlandse tijd is de 1e interland, etc.


Wat vind jij? Praat mee...