International Glenn Schuurman herstelt van duimbreuk

De wedstrijd tegen Den Bosch (1-0 winst) moest Glenn Schuurman aan zich voorbij laten gaan. De aanvoerder van Bloemendaal en vleugelverdediger van Oranje herstelt van verrekte banden in zijn linkerduim, maar verwacht aan het einde van deze week weer mee te kunnen trainen.

Vorige week botste Schuurman met collega international Valentin Verga van Amsterdam. Het voelde als een kneuzing, maar hij liet toch maar een foto maken. Heel even was er schrik, toen de artsen het woord ‘breuk’ in de mond namen, maar al vrij snel bleek dat de finales van de Hockey World League in India begin december in principe niet in gevaar komen.

‘Op de foto was er een heel klein breukje te zien. De banden van mijn duim zijn iets verrekt. Daarom was het te kort dag om zondag al te spelen tegen Den Bosch’, vertelt de aanvoerder van Bloemendaal, die Tim Jenniskens tegen Den Bosch de band zag dragen. ‘Het voelt als een heftige kneuzing. En met hockey stuur je natuurlijk veel met je linkerduim, maar ik wist vrij snel dat het onschuldig was. De dokter van de VU schakelde snel met de artsen van het Nederlands elftal, dus ik was gelijk op de hoogte. Ik moet nu even de duim ontzien en niet trainen. Nog een kleine week, dan zit het zeker goed.’ Als Schuurman aan het einde van deze week weer mee kan trainen, speelt hij ook mee in de topwedstrijd tegen Rotterdam zondag.

Mede door zijn blessure zat in de wedstrijd tegen Den Bosch oud-international Wouter Jolie – vorig jaar gestopt bij Bloemendaal – weer op de bank op ’t Kopje. ‘Wouter staat nog op de lijst bij ons. Xavi Lleonart was geblesseerd. Mats de Groot was een vraagteken. Ik kon niet spelen. Dan heb je al wat ervaren jongens aan de kant. Dan is het prettig om een ervaren jongen als Wouter achter de hand te hebben. Hoewel hij nu geen minuut heeft gemaakt, omdat het uiteindelijk niet nodig was.’


Wat vind jij? Praat mee...