Joep de Mol vervangt geblesseerde Sander de Wijn

Bondscoach Max Caldas heeft Joep de Mol (Oranje-Rood, 44 interlands) aangewezen als vervanger van de geblesseerde Sander de Wijn. De verdediger van Kampong blesseerde zijn hamstring in het derde kwart tegen Canada, en liep met hulp van de medische staf het veld af.

Vlak na het begin van de tweede helft verstapte De Wijn zich terwijl hij een duel speelde met zijn Canadese tegenstander. ‘Sander heeft een blessure opgelopen aan zijn hamstring. We gaan de komende periode goed onderzoeken hoe ernstig zijn blessure is, maar het is volstrekt duidelijk dat het voor Sander helaas niet meer mogelijk is tijdens dit toernooi nog in actie te komen’, zegt teamarts Conny van Bentum. De Wijn is al jaren een vaste waarde in de defensie van Oranje, die onder andere gevreesd wordt door strafcornerschutters als eerste uitloper.

Caldas riep verdediger Joep de Mol op als vervanger van De Wijn. De Mol arriveerde eerder deze week al samen met Terrance Pieters in Bhubaneswar omdat het tijdens dit toernooi mogelijk is bij een blessure een speler te vervangen. Caldas: ‘Het is verschrikkelijk voor Sander dat dit hem nu tijdens het WK overkomt. Sander is een fantastische speler. Hij blijft, ook nu hij niet meer kan spelen, aanwezig bij het team en zal op die manier zijn bijdrage leveren. Met Joep de Mol hebben we gelukkig een hele goede vervanger voor Sander. Joep speelde afgelopen zomer in Breda nog een hele goede Champions Trophy en maakte, samen met Terrance, de afgelopen periode volledig deel uit van onze groep. We gaan als ploeg dan ook verder op de door ons ingeslagen weg. Daar verandert niets aan.’

Sander de Wijn, die om hulp vraagt na zijn blessure tegen Canada. Foto: Koen Suyk

 


1 Reactie

  1. lynnBosman

    Sneu voor Sander de Wijn en voor Joep heel veel succes!


Wat vind jij? Praat mee...