Jonas de Geus vervangt geblesseerde Jorrit Croon

Jonas de Geus is door bondscoach Max Caldas opgeroepen als vervanger van Jorrit Croon, die vrijdagavond in de halve finale van de Grand Final tegen België serieus geblesseerd raakte aan zijn schouder. De Geus, komend seizoen spelend voor Kampong, is vrijdagavond al aangesloten bij de Oranje-selectie die zondag om brons speelt tegen Groot-Brittannië.

Croon, middenvelder van Bloemendaal, kwam al in het eerste kwart hard in botsing met een Belg. Croon greep naar zijn schouder en schreeuwde het uit van de pijn. Hij werd vrijwel direct met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij is inmiddels weer thuis en moet deze dagen terugkomen voor verder onderzoek. Dan moet ook duidelijk worden hoe lang de schouderkwetsuur Croon aan de kant houdt.

Wedstrijd om brons

Nederland verloor de halve finale tegen België met 3-1. Zondag 30 juni speelt het Nederlands Elftal Heren om 14.30 uur in het Wagener Stadion in Amsterdam tegen Groot-Brittannië om de derde plaats in de FIH Pro League. Om 17.00 uur wordt de finale gespeeld tussen Australië en België.

Jorrit Croon wordt door de bondsarts meegenomen naar de catacomben van het Wagener Stadion. Foto: Willem Vernes


2 Reacties

  1. Runa Honig

    Die troostfinale niet kunnen spelen lijkt me in deze context eerder een voordeel. Nu maar hopen dat het snel goed komt met deze sympathieke jongen, die je gewoon het beste gunt!

  2. conegut

    Erg vervelend, weten jullie al wat het precies is ? In de samenvatting lijkt het een schouder uit de kom..


Wat vind jij? Praat mee...