Jorrit Croon: ‘Deze prijs bevestigt dat we op de goede weg zijn’

Uit een mooie strafcornervariant maakte international Jorrit Croon zondagmiddag de 2-1 tegen India, wat Nederland uiteindelijk de zege van de FIH Pro League opleverde. ‘Het winnen van een prijs is natuurlijk het allerleukste, maar ik ben vooral blij met de stappen die we de afgelopen veertien wedstrijden hebben gezet’, zei Croon, die voor de camera terugblikte op de Pro League-campagne.


2 Reacties

  1. Runa Honig

    Wat leuk om Croon zo positief te zien. Je ziet ook dat hij groeit in zijn rol onder Delmee. Hij krijgt het vertrouwen. De druk moet voor hem immens zijn geweest. Iedereen had een mening over dit supertalent. Ga er maar aan staan. 17 en je wordt al de nieuwe de nooijer genoemd. Hij heeft duidelijk veel geleerd en oogt in balans. Zijn topjaren gaan nu komen en wie gunt hem dat niet.

  2. rudi wortmann

    volkomen mee eens. Het is heel gemakkelijk om te wijzen naar een oorzaak waarom het de laatste jaren net ging. Maar een ding kunnen we het wel over eens zijn is dat het NL elftal weer meedoet om de prijzen. Dit met soms heel goed hockey. Ook Delmee heeft hier een hand in. Tenminste dat denk ik. Zoals hij jonge hockeyers, onze talenten, aanstuurt maar vooral de ruimte geeft om te ontplooien. Dit was een grove fout in de aanloop naar de OS. Laten we hopen dat de bond hier van geleerd heeft. Wat een weelde om onze jonge talenten zo te zien spelen. Prima weg naar boven. Nu zorgen dat we blijven ontwikkelen, individueel, management team, als team, als bond en als sport. Het zou mooi zijn als de bond wat meer openheid zou geven aan beleid en wat men zoal doet. De laatste jaren is het niet allemaal goed gegaan..


Wat vind jij? Praat mee...