Jorrit Croon vervangt geblesseerde Floris Wortelboer in WK-selectie

Max Caldas, bondscoach van het Nederlands elftal, heeft middenvelder Jorrit Croon opgeroepen als vervanger van Floris Wortelboer in de WK-selectie. Wortelboer raakte maandagavond in Valencia tijdens een interland tegen Spanje geblesseerd aan zijn schouder. Bij de speler van Bloemendaal schoot eerder dit jaar tijdens een wedstrijd met zijn club de schouder kortstondig uit de kom. De verdediger was volledig hersteld van die blessure maar raakte gisteren opnieuw aan zijn schouder geblesseerd.

Caldas: ‘Na een ongelukkig verdedigend duel raakte de linkerschouder van Floris uit de kom. Uit diverse onderzoeken bleek gisteravond dat de blessure ernstig is. We moesten de beslissing nemen om voor Floris een vervanger op te roepen. Het is een vreselijke teleurstelling voor Floris die ronduit pech heeft dat dit hem nu overkomt. Hij vliegt vandaag terug naar Nederland waar hij verder begeleid zal worden om te herstellen.’

Caldas roept reserve Jorrit Croon op als vervanger van Wortelboer. ‘Onze twee reservespelers Jorrit Croon en Joep de Mol maakten hier in Valencia al deel uit van de groep. Jorrit vervangt Floris nu per direct in de WK-selectie. Terrance Pieters neemt de plaats van Jorrit als reserve in en is op dit moment onderweg naar Valencia.’

Het moment dat Floris Wortelboer, ondersteund door arts Conny van Bentum en Valentin Verga van het veld afgaat tegen Spanje. Foto: David Aliaga/Get Ready Images)

Vierlandentoernooi Valencia

De bondscoach maakte afgelopen vrijdag de selectie voor het WK hockey bekend. Het toernooi wordt gespeeld van 28 november tot en met 16 december in Bhubaneswar (India). Op dit moment bereidt het Nederlands Elftal Heren zich in Valencia voor. Nederland neemt daar deel aan een testtoernooi waaraan naast gastheer Spanje ook Engeland en Ierland meedoen.


10 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  sneu voor Wortelboer.. hopelijk kan hij in de komende maanden volledig herstellen!

 2. robvisser

  Het was ook wel een risico om hem mee te nemen. Eenmaal uit de kom geweest gebeurt het makkelijker opnieuw. Het was ook kort geleden. Goed opgelost met Jorrit Croon.

 3. walter-driehuis

  Waarom nu nog steeds geen Kellerman als reserve oproepen??

  1. s

   Dat blijft speculeren, aangezien Caldas bij de bekendmaking niet zijn keuze om Kellerman thuis te laten expliciet heeft uitgesproken. Dit in tegenstelling tot zijn argumentatie bij Croon dat ‘zijn spel in balbezit is gestagneerd’ en ‘anderen op dit moment beter zijn’. Jammer dat Kellerman alsnog geen kans krijgt. Ben benieuwd wat nu echt de reden is van Caldas om Kellerman niet mee te nemen.

 4. Caldas heeft Kellerman nu tot op het bot beledigd.

 5. luchtisblauwgrasisgroen

  Ook niet echt slim van Caldas om Balk (geblesseerd) en Van Dam (heeft een operatie nodig) mee te nemen - grote kans dat er nog iemand afvalt... Als Caldas Kellerman alsnog vraagt dan zou het hem sieren voor zijn eigen waarde als hij vriendelijk bedankt!

 6. Runa Honig

  Enorm drama voor Wortelboer en eind goed al goed voor Croon, maar dat Kellerman nu nog geen reserve is geeft wel te denken.

 7. Toon Janssen

  Kellerman meenemen als reserve!!! Een gotspe heet zoiets. Ik hoop dat Caldas nog wel genoeg common sense heeft om dat niet te doen.

 8. MIck

  Caldas ziet het niet zitten In Kellerman en dat kan/mag als Coach. Laten we lekker vooruitkijken ipv achterom.

 9. mickh

  Bondscoach Van Basten vond ooit Van Bommel `een enorme lul` en selecteerde hem daarom niet, dat had niet zo heel veel met het niveau of tekortkomingen van Van Bommel van doen.


Wat vind jij? Praat mee...