Jubilaris Nunnink weet nauwelijks wat verliezen is in Oranje

Laura Nunnink heeft vanavond in het Pro League-duel met Groot-Brittannië een mijlpaal in haar interlandloopbaan bereikt. De middenvelder van Oranje-Rood speelt op het veld van haar eigen club haar honderdste interland. Ze is de 56ste speelster in de Oranje-geschiedenis met minimaal honderd duels in de benen.

Nunnink maakte haar debuut zes jaar geleden onder toenmalig bondscoach Max Caldas, tijdens de oefenstage van Oranje in Zuid-Afrika. Die interland tegen Australië op 4 februari 2013 in Kaapstad (2-2) – de eerste interland na de succesvolle Olympische Spelen van 2012 in Londen – was niet alleen voor de 24-jarige Eindhovense het beginpunt van haar Oranje-avontuur.

Goed gezelschap

Ook Xan de Waard, Marloes Keetels, Malou Pheninckx, Maria Verschoor, Roos Drost, Charlotte Vega en Ireen van den Assem droegen tijdens dat duel voor het eerst het Oranje-tenue. Het was voor Caldas het logische moment om de selectie van de Oranje Dames te voorzien van jonge talenten en te bouwen aan een vernieuwd Nederlands elftal.

Vaste stek in Oranje

Nunnink moest tot na het WK 2014 wachten voordat ze een vaste stek kreeg in Oranje. Sinds november 2014 is ze een vertrouwd lid van de selectie en won ze alle grote prijzen met Oranje: het EK en de Hockey World League in 2017, de Champions Trophy en het WK in 2018. Alleen de Olympische titel ontbreekt nog op haar palmares: in 2016 ging ze slechts als reserve mee naar Rio de Janeiro en zag ze haar ploeggenoten de finale tegen Engeland verliezen na shoot-outs.

Nederlagen zijn zeldzaam

Van haar 99 eerdere interlands won Nunnink er liefst 86 (!), tegen negen gelijke spelen en vier nederlagen. De middenvelder verloor in Oranje alleen twee keer van Argentinië en twee keer van België. Sinds haar laatste nederlaag (op 29 juli 2017 in Schiedam tegen België, 0-1) behaalde Nunnink 43 opeenvolgende zeges met de nationale ploeg: 42 na reguliere speeltijd en eentje na shoot-outs.

Echt productief kunnen we Nunnink na honderd interlands niet noemen: ze maakte tot nu toe pas één doelpunt in Oranje. Dat gebeurde op 11 juni 2017 in een interland tegen Engeland in Londen (2-2).

Behalve Nunnink viert ook keeper Josine Koning een jubileum: de sluitpost van Den Bosch staat tegen Groot-Brittannië voor de vijftigste keer onder de lat in Oranje.

 


2 Reacties

  1. sapi

    Niet iedereen hoeft te scoren om productief te zijn. Volgens mij is zij waardevol op een andere manier voor het team hockey.nl.

  2. gaston-orozco

    Semantiek 🙄. Hoe dan ook gefeliciteerd op 100 interlands.


Wat vind jij? Praat mee...