Kaartverkoop EK van start: elke dag plaats voor 2.700 fans

De kaartverkoop voor het aanstaande EK hockey in Amstelveen is vandaag van start gegaan. Van 4 tot en met 13 juni doen acht vrouwen- en mannenteams in het Wagener Stadion een gooi naar de Europese titel. 

In goed overleg met het ministerie van VWS, NOC*NSF en de beide gemeenten Amstelveen en Amsterdam heeft de KNHB een plan opgesteld waarmee het mogelijk is ongeveer 2.700 toeschouwers per wedstrijddag toe te laten. Deze toeschouwers worden per huishouden geplaceerd. Kaarten zijn te bestellen via deze link.

Ook wordt op de gehele venue rekening gehouden met de verplichte anderhalve meter afstand. Ook gaat de KNHB er op dit moment vanuit dat alle toeschouwers alleen op vertoon van een negatieve sneltest tot het evenement kunnen worden toegelaten.

Eindelijk weer sfeer in het stadion

Hoewel het aantal toeschouwers per toernooidag ruim drie keer zo laag is als tijdens het EK van 2017 in het Wagener Stadion, is de KNHB vooral verheugd over het feit dat hockeyfans in juni in het Wagener Stadion aanwezig kunnen zijn bij de 38 wedstrijden.

‘De afgelopen maanden hebben we met de landelijke en lokale overheid diverse scenario’s besproken’, zegt Erik Gerritsen, algemeen directeur van de KNHB. ‘De gezamenlijke instanties hebben ons nu toestemming gegeven om de kaartverkoop te starten. Op dit moment gaan we ervan uit elke dag een beperkt aantal toeschouwers toe te kunnen laten, wie weet is er eind mei nog wel wat meer mogelijk. Maar ook met een beperkter aantal toeschouwers zal de sfeer in het stadion geweldig zijn.’

Gerritsen heeft ook afspraken gemaakt indien de ontwikkelingen rond het coronavirus toch roet in het eten gooien en publiek alsnog niet wordt toegestaan. ‘Daar gaan we nu niet van uit maar gaat dat negatieve scenario op, dan garanderen wij dat de kaartkopers hun geld terug krijgen. Zo hebben we dat ook afgesproken met de landelijke en lokale overheid.’

Veilig toernooi

Ook de Europese Hockey Federatie (EHF) is enthousiast over de start van de kaartverkoop. Angus Kirkland, algemeen directeur van de EHF: ‘Het EK is het topevenement op onze kalender. Het zullen Europese Kampioenschappen worden als nooit te voren maar we zijn ervan overtuigd dat we het toernooi op een veilige en prettige manier kunnen spelen. Met toeschouwers op de tribunes zoals het hoort te zijn bij een evenement als het EK.’

In juni kunnen de Nederlandse internationals hun successen eindelijk weer samen met toeschouwers op de tribunes vieren, zoals hier tijdens het EK 2017. Foto: Willem Vernes

De jacht van Oranje

De Oranje Dames hopen zich in juni voor de derde keer op rij te kronen tot de beste ploeg van Europa. De ploeg van bondscoach Alyson Annan, al jaren de nummer één van de wereldranglijst, won het EK 2017 in Amstelveen en was ook twee jaar geleden in Antwerpen de sterkste.

De Oranje Heren van bondscoach Max Caldas veroverden in 2017 eveneens de Europese titel, maar moesten bij het vorige EK genoegen nemen met een bronzen medaille. Dat toernooi werd glansrijk gewonnen door België, dat Spanje in de finale met 5-0 klopte en voor het eerst Europees kampioen werd.

De Oranje Heren spelen hun eerste EK-wedstrijd op vrijdag 4 juni om 20.00 uur tegen het Frankrijk van Jeroen Delmée, die na de Olympische Spelen Caldas opvolgt als bondscoach van het Nederlands elftal. De Oranje Dames komen een dag later voor het eerst in actie: vanaf 15.30 uur nemen zij het op tegen Ierland, een reprise van de WK-finale van 2018.

Voor meer informatie over het toernooi, het wedstrijdschema en de ticketverkoop kun je terecht op de officiële website van het toernooi.


4 Reacties

 1. nuchterrr

  Wordt dit ook weer lineaire gefilmt of van links naar rechts zoals een tennis wedstrijd of worden hiervoor de laatste nieuwe technologieen gebruikt met slowmotions en super slowmotions ,spider cameras en cameras op rails langs de kant en in de Goals dat zou geweldig zijn ,Alvast Bedankt ?!

 2. MariusMeijers

  Na een uur geen kaart meer voor het weekend te krijgen. Jammer

 3. cmb-koning

  Nou even wachten en dagelijks een paar keer kijken. Ik vermoed dat zij steeds kijken naar de verhouding gezin(kan naast elkaar zitten) en individuele kaartjes van mensen die op 1.5 m van elkaar moeten zitten.Dat is een gepuzzel.

 4. klaassen

  @nuchter: helemaal eens, wordt echt tijd voor vernieuwing/aanpassing van de cameravoering aan het hockeyspel. Ik zag bij de HK wedstrijden van Den Bosch al een mooi camera punt, ongeveer hoogte 23 meter lijn, hoge camera/enigszins bovenaf zodat je super goed overzicht hebt wat er in de cirkel gebeurt. Waarom ook niet screen-in-screen shots voor bijv. herhalingen of om bepaalde acties 'live' in te zoomen. Daarnaast uiteraard verbeterd commentaar, liefst duo met een technische/ervaringsman-vrouw er naast, die kan uitleggen wat er gebeurt (liefst geen Diederik-Boudewijn met spreek affectie), en bijv. een John van Vliet (achtige) er naast. Weer terug naar Den Bosch (heb ik verder niets mee), maar dat commentaar was echt prima: ondanks snelheid spel/wisselen altijd de namen goed, inhoudelijk sterk, inside team informatie (hoewel vnl. van Den Bosch), en daarbij dus die prima beelden.


Wat vind jij? Praat mee...