Oranje opent WK tegen Ierland, kaartverkoop van start

De wereldhockeybond FIH heeft het volledige speelschema voor het WK vrouwen van komende zomer in Spanje en Nederland bekendgemaakt. De Oranje Dames beginnen de mondiale titelstrijd op zaterdag 2 juli met een poulewedstrijd tegen Ierland in het Wagener Stadion. Kaarten voor die wedstrijd en voor alle andere WK-duels zijn vanaf vandaag te koop.

Nederland-Ierland is een reprise van de vorige WK-finale, die Nederland in 2018 in Londen glansrijk won. Goals van Lidewij Welten, Kelly Jonker, Kitty van Male, Malou Pheninckx, Marloes Keetels en Caia van Maasakker bezorgden het Oranje van bondscoach Alyson Annan een soevereine 6-0 overwinning.

Na het duel met de Ierse vrouwen staat Oranje op zondag 3 juli in de tweede wedstrijd tegenover Duitsland. De ploeg van bondscoach Jamilon Mülders sluit de poulefase op 6 juli af tegen WK-debutant Chili.

Spanje opent het WK op vrijdag 1 juli in poule C tegen Canada in het Spaanse Terrassa, de andere speelstad van dit WK. De wedstrijden in poule A en B worden in het Wagener Stadion afgewerkt, de duels van poule C en D in Terrassa. De halve finales, de troostfinale en de finale worden op Spaanse bodem gespeeld.

Speelschema WK 2022

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Oranje won laatste twee WK’s

Het Nederlands elftal gaat deze zomer proberen voor de derde keer op rij de wereldtitel te veroveren, na eerdere eindzeges in 2014 (Den Haag) en 2018 (Londen). Slechts één keer eerder lukte het Oranje om drie keer op rij wereldkampioen te worden, dat was in 1983, 1986 en 1990.

Met acht wereldtitels is Nederland met afstand het meest succesvolle land in de WK-historie. Duitsland, Argentinië en Australië volgen met elk twee gewonnen wereldkampioenschappen.

Aan het WK 2022 doen van 1 tot en met 17 juli zestien landen mee. Chili staat voor het eerst op een WK. Die ploeg dankte het WK-ticket aan de knappe finaleplaats op de Pan Am Cup van januari dit jaar. Chili verloor de eindstrijd van het toernooi  met 4-1 van Argentinië.

 


Wat vind jij? Praat mee...