Keeper Pirmin Blaak na uitschakeling HWL: ‘Als leeuwen gevochten’

Keeper Pirmin Blaak staat na het 3-3 gelijkspel en de 3-4 nederlaag na shoot-outs tegen Duitsland voor de camera van Hockey.nl, na de kwartfinale in de HWL Final. Hij moest drie goals vewerken. Maar hij is wel blij dat het team een ander gezicht heeft laten zien dan in de poulefase. Blaak zelf moest door diarree twee wedstrijden missen, maar was nu weer topfit, vertelt hij.

‘In het vierde kwart hebben we als leeuwen gevochten. Nu zitten we aan de verkeerde kant van medaille’, vertelt Blaak. ‘Als keeper moet je twee of drie shoot-outs pakken om het verschil te maken. Ik had agressiever moeten zijn. Nu benadeel ik het team.’ Blaak vindt dat hij zijn competitievorm niet had meegenomen naar India. ‘Ik wil beslissend zijn voor het team. Als je dat niet kan zijn, baal je daarvan. Ik was vandaag topfit. Ik voelde me goed. We moeten nog hard blijven werken, we hebben nog een jaar tot het WK.’


2 Reacties

  1. PetervanWagensveld

    Er stond gewoon geen team, verwonderlijk na winst van het EK en zwak richting WK, want het perspectief is nu wel erg somber geworden.

    1. JulesSohier

      Tijdens de wedstrijd vandaag stond er zeker een team. Die gasten hebben keihard voor elkaar gevochten. Hoogstaand spel van 2 team. Beetje meer geluk en ze winnen de pot!


Wat vind jij? Praat mee...