Keetels levert aanvoerdersband in, Dirkse vd Heuvel nieuwe captain

Marloes Keetels heeft besloten haar aanvoerderschap neer te leggen. Ze wil zich meer kunnen richten op haar persoonlijke ontwikkeling als speelster. Carlien Dirkse van den Heuvel is de nieuwe aanvoerder van de Oranje Dames. 

Keetels volgde na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro Maartje Paumen op als captain van de Oranje Dames. Ze had toen weinig ervaring met het aanvoerderschap. Een ruim jaar later legt ze nu haar functie neer.

Keetels: ‘Ik heb er bewust voor gekozen om mijn aanvoerderschap bij Oranje neer te leggen. Aanvoerder zijn is een mooie en eervolle taak. Het neerleggen van de rol als aanvoerder betekent voor mij dat ik beter in mijn kracht sta voor zowel het team als mijn eigen ontwikkeling. Hierdoor vind ik dat ik het maximale uit mijn topsportcarrière kan halen.’

Bondscoach Alyson Annan kijkt met een positief gevoel terug op het aanvoerderschap van Keetels: ‘Zowel binnen als buiten het veld heeft Marloes zich geprofileerd als een ware aanvoerder. Zij is een natuurlijke brug tussen de ervaren speelsters en de wat jongere speelsters binnen de groep. Ik heb volledig begrip voor haar beslissing en sta voor honderd procent achter haar keuze.’

Naast een aanvoerder hebben de Oranje Dames ook een leidersgroep die meepraat met de staf. Keetels blijft deel uitmaken van deze leidersgroep.

Dirkse van den Heuvel nieuwe aanvoerder

Carlien Dirkse van den Heuvel, al langer actief in de leidersgroep en de oudste van het team, is door de technische staf aangewezen als nieuwe aanvoerder van het Nederlands Elftal Dames. Dirkse van den Heuvel is al jaren aanvoerder bij haar club SCHC.

 


Wat vind jij? Praat mee...