Kemperman bereikt tegen Maleisië grens van 200 interlands

Robbert Kemperman behoort vanaf zaterdag tot een select gezelschap Oranje-internationals. De routinier van Kampong speelt op het WK tegen Maleisië (afslag 12.30 uur) zijn tweehonderdste wedstrijd voor het Nederlands elftal.

Met dat aantal behoort Kemperman tot de groep van 26 Oranje-spelers die minstens tweehonderd keer voor de nationale ploeg uitkwamen. Die ranglijst wordt al jaren aangevoerd door Teun de Nooijer, die met 453 interlands wellicht een record voor de eeuwigheid heeft neergezet.

Debuut in 2008

Kemperman debuteerde op 19 mei 2008 onder coach Roelant Oltmans in de oefeninterland tegen Zuid-Afrika in China (3-1 zege). De 28-jarige middenvelder maakte zijn eerste van in totaal 46 doelpunten op 7 februari 2009, in een interland tegen Duitsland (7-1 zege). Dat gebeurde onder leiding van toenmalig bondscoach Michel van den Heuvel.

Met het Nederlands elftal stond Kemperman het vaakst tegenover Duitsland (dertig keer), terwijl Polen en België de meeste doelpunten van Mister Backhand incasseerden (elk vijf). Opvallend: Kemperman kwam tegen bijna al zijn twintig tegenstanders tot scoren. Alleen tegen Japan en Oostenrijk lukte hem dat niet.

Zestien toernooien, drie prijzen

Kemperman speelt in India zijn zeventiende titeltoernooi met Oranje. Aan de zestien eerdere toernooien hield hij drie hoofdprijzen over: winst tijdens de EK’s van 2015 en 2017 en de eindzege in de Hockey World League van 2014. In totaal kwam de 28-jarige middenvelder in zijn 112 toernooiwedstrijden tot 29 doelpunten. Hij scoorde tot dusverre zeventien keer in vriendschappelijke interlands.

 


3 Reacties

 1. willemijnvandermarel

  Legend!💪🇳🇱

 2. Runa Honig

  Kemperman is onmisbaar voor oranje. Een zeer constante topspeler die vaak het verschil weet te maken en een genot is om naar te kijken (in meerdere opzichten...)

  1. christiaan-loeber

   Dat constante niveau is iets van de laatste jaren. Ik vond Kemperman tot vier jaar terug juist vaak op beslissende momenten mentaal door de ondergrens zakken. Knap hoe hij hier aan gewerkt heeft.


Wat vind jij? Praat mee...