Kitty van Male scoort bij rentree in Oranje

De Oranje Dames hebben vannacht hun eerste van vier interlands in en tegen de Verenigde Staten probleemloos gewonnen. Op The Varsity Field Hockey Turf in Stanford (Californië) behaalde de ploeg van bondscoach Alyson Annan een 4-0 overwinning in de eerste interland van het jaar.

Kitty van Male opende al na zes minuten de score bij haar rentree in Oranje. De 101-voudig international van Amsterdam brak drie maanden geleden de duim van haar linkerhand en moest zodoende vier interlands in Australië én de HWL Final in Auckland laten schieten. De openingstreffer van Van Male tegen de Verenigde Staten was haar 29ste doelpunt in het Nederlands elftal.

Acht minuten later in het duel verdubbelde Caia van Maasakker de marge voor Oranje met een rake sleeppush uit een strafcorner. Vervolgens zetten Maria Verschoor (in het derde kwart) en Lidewij Welten (vierde kwart) met elk een treffer de 0-4 eindstand op het bord. Het was alweer de achtste clean sheet op rij voor de formatie van Annan.

Bij Oranje, dat met liefst 27 speelsters in de Verenigde Staten verblijft, kwamen negen speelsters niet in actie in de eerste wedstrijd. Onder hen Famke Richardson, Yibbi Jansen en Lieke Hulsen, die dus nog even moeten wachten op hun debuut in het Nederlands elftal.

Carlien Dirkse van den Heuvel probeert een Amerikaanse tegenstander van de bal te houden. Foto via USAFieldHockey

Speelminuten voor De Lange

Ook Lisanne de Lange maakte speelminuten tegen de Verenigde Staten. Een bijzonder moment voor de speelster van Laren, gezien de turbulente periode die ze meemaakte in de laatste maanden van 2017. De Lange werd opgeroepen voor deelname aan de HWL Final in Auckland, maar kwam niet aan spelen toe omdat de resultaten van een medische keuring een mogelijke kans op hartafwijkingen aangaven. Uit nader onderzoek bleek die vrees echter ongegrond, zodat de middenvelder gewoon groen licht kreeg voor het beoefenen van topsport. De Lange speelde tegen de VS haar elfde interland in Oranje.

De Oranje Dames spelen in de nacht van zaterdag op zondag hun tweede interland tegen de VS. Dat duel is live te volgen via usafieldhockey.com en begint om 03.30 uur Nederlandse tijd.

De Oranje Dames bij de line-up voor het duel met de Verenigde Staten.

Karakteristieken

Verenigde Staten – Nederland 0-4
6. Van Male 0-1, 14. Van Maasakker (sc) 0-2, 41. Verschoor 0-3, 55. Welten 0-4.
Oranje Remmerswaal, Koolen, Van Maasakker, Stam, Leurink, Keetels, Dirkse van den Heuvel, Nunnink, De Goede, Zuidhof, Welten.
Vliegende wissels Koning, Van Male, De Waard, Verschoor, Sanders, De Lange, Van Geffen
Niet gespeeld Veenendaal, Van den Assem, Pheninckx, Krekelaar, Jansen, Hulsen, Richardson, Jonker en Matla.


2 Reacties

  1. robvisser

    De VS viel tegen en Nederland ging beslist niet voluit. Misschien had het een wel met het ander te maken. Veel wisselingen aan NL kant, ook met nieuwe speelsters, en het oogde niet altijd even scherp en geïnspireerd wat Nederland deed. Maar er worden ook dingen uitgeprobeerd natuurlijk. Hopelijk komt de VS in de loop van de serie wat beter voor de dag, dat komt het spel aan beide kanten ten goede. Jammer dat het steeds onder kunstlicht wordt gespeeld en er is weinig sfeer op de tribune. In het hockey gekke Australië zal het bij de heren een intensere strijd worden, denk ik.

  2. Sjang Fijen

    EITJE............meer kan ik er niet van maken. Sjang


Wat vind jij? Praat mee...