Kitty van Male en Carlien Dirkse van den Heuvel in het zonnetje gezet

Kitty van Male en Carlien Dirkse van den Heuvel, de twee speelsters die in 2018 afscheid namen van Oranje, zijn maandagmiddag door KNHB-directeur Erik Gerritsen extra in het zonnetje gezet als dank voor hun bijdragen voor het Nederlandse hockey. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse spelerslunch, waar ook de jubilaressen onder de internationals werden gehuldigd.

Gerritsen zei ‘dankbaar’ en ’trots’ te zijn op de prestatie van Van Male en Dirkse van den Heuvel vanwege het grote aantal prijzen dat het duo met het Nederlandse Elftal in de wacht heeft gesleept tijdens hun carrière. ‘Het is ontzettend knap wat jullie de afgelopen jaren hebben gedaan’, vertelde Gerritsen.

De directeur prees Van Male, die kort na het gewonnen WK in Londen bekendmaakte te stoppen bij Oranje. ‘Jij slaagt er op belangrijke momenten altijd in om jezelf een goed gevoel te geven, waardoor je boven jezelf kunt uitstijgen. Volgens mij had je jezelf voor het WK in Londen al het goede gevoel gegeven waardoor je daar topscorer van het toernooi werd. Een knappe prestatie’, vertelde Gerritsen.

‘Dirkse van den Heuvel voorbeeld voor anderen’

Bij Carlien Dirkse van den Heuvel, die in de aanloop naar de Champions Trophy bekendmaakte dat ze stopte, wees Gerritsen erop dat ze van de 203 interlands er maar 13 verloor. ‘Dat komt niet alleen omdat je zelf een heel goede speelster bent, maar je zorgde er ook voor dat anderen beter speelden en het team goed speelde. Dat was niet alleen zo in je rol als aanvoerder, maar ook daarvoor al. Dat is heel knap. Ik vind het daarom ook waanzinnig jammer dat jij ervoor gekozen hebt om te stoppen bij Oranje, want volgens mij heb ik je nog niet zo goed zien spelen als de laatste anderhalf jaar. Ik denk dat je een voorbeeld bent voor anderen’, besloot Gerritsen.

Jubilarissen

Tijdens de spelerslunch werden veertien internationals gehuldigd vanwege hun bereikte mijlpalen.

De jubilarissen. Boven: Seve van Ass (150 interlands), Caia van Maasakker (150), Maria Verschoor (100), Jorrit Croon (50), Thierry Brinkman (50), Lauren Stam (50), Kitty van Male (gestopt), Ireen van den Assem (50). Onder: Kelly Jonker (100), Sander Baart (150), Carlien Dirkse van den Heuvel (200), Jeroen Hertzberger. Op de foto ontbreken Robbert Kemperman (200), Glenn Schuurman (100) en Eva de Goede (200). Foto: Koen Suyk


Wat vind jij? Praat mee...