KNHB: EK gaat door, Rabobank opnieuw hoofdsponsor

De KNHB gaat ervan uit dat de Europees Kampioenschappen Hockey in juni doorgaan in het Wagener Stadion in Amsterdam. De hockeybond heeft verschillende scenario’s opgesteld voor een toernooi met publiek, een evenement met een gering aantal toeschouwers of zonder publiek.

De KNHB gaat nog geen kaarten verkopen, maar biedt fans wel de mogelijkheid zich in te schrijven om op de hoogte te worden gehouden van de eventuele kaartverkoop. Dat inschrijven kan via de toernooisite van het EuroHockey Championships 2021, zoals het evenement officieel heet en waarvan Rabobank opnieuw de hoofdsponsor is.

Op het EK, dat wordt gehouden van 4 tot en met 13 juni, zijn acht dames en acht heren landenteams actief. Het programma van het toernooi is nog niet bekend, maar het is al wel duidelijk dat tijdens de poulefase elke dag een van de Oranje-teams in actie komt. De finales worden gespeeld op zaterdag 12 en zondag 13 juni en worden voorafgegaan door de halve finales en plaatsingswedstrijden op donderdag 10 en vrijdag 11 juni.

De Oranje Dames vieren de titel op het EK in Antwerpen. Foto: Koen Suyk

Op het EK in 2021 verdedigen de Oranje Dames hun Europese titel, die ze in 2019 in Antwerpen veroverden. Op datzelfde toernooi eindigden de Oranje Heren als derde. Op het EK zijn vier tickets voor de wereldkampioenschappen te verdienen. Het WK vindt in 2022 voor de dames in de zomer plaats in Barcelona en Amsterdam. De mannen spelen in januari 2023 hun WK opnieuw in India.

Corona-maatregelen

De KNHB organiseerde in 2017 voor het laatst het EK Erik Gerritsen, algemeen directeur KNHB, stelt op voorhand de komende EK door het corona een ‘ander’ evenement wordt: ‘Vanzelfsprekend hebben we rekening te houden met de straks geldende corona-maatregelen. Maar niemand weet op dit moment nog wat straks in juni mogelijk is. De gezondheid van de deelnemers en officials staat voor ons voorop, direct gevolgd door onze ambitie om hockeyfans zoveel mogelijk te kunnen betrekken bij het toernooi. Op welke manier dan ook. We gaan er een hockeyfeest van maken.’

De Oranje Heren met de schaal tijdens het EK 2017. Foto: Willem Vernes

IDA Wallet

Om eventuele bezoekers van het EK te kunnen faciliteren, werkt hoofdsponsor Rabobank aan de IDA Wallet, een innovatieve app waarmee eventbezoekers een coronatest-uitslag en identiteitsgegevens kunnen verstrekken om veilig toegelaten te worden tot events. Mariëlle Lichtenberg, directeur Particuliere klanten en lid van de groepsdirectie van Rabobank: ‘Rabobank is met Fieldlab Evenementen betrokken bij vier zogenoemde ‘Back 2 Live’ events. Tijdens deze events wordt de IDA Wallet getest. Wellicht kan deze innovatie ook een rol gaan spelen bij het toelaten van toeschouwers op de EK hockey. Daarvoor zijn onder meer de resultaten en inzichten die we momenteel opdoen met de testevents belangrijk.’


Wat vind jij? Praat mee...