Volledige nieuwe adidas kledinglijn Oranje komt te koop voor fan

Fans van de Nederlandse hockeyteams kunnen vanaf september precies zo gekleed gaan als hun Oranje-helden. Via de Oranje Fanshop wordt voor het eerst de volledige nieuwe adidas kledinglijn van de Oranje-teams verkocht. Het gaat daarbij niet alleen om de uit- en thuisshirts, maar ook om de broekjes, rokjes en trainingstenues. Eind oktober bij de herstart van de Pro League gaan de beide teams voor het eerst in de nieuwe tenues spelen.

Dat hebben de KNHB en adidas vandaag bekend gemaakt bij de verlening van het partnership met vier tussen de kledingfabrikant en de hockeybond. adidas is sinds 1999 partner van de KNHB en verzorgt al meer dan twintig jaar de kleding van de nationale (jeugd)teams. Elke vier jaar wordt in de aanloop naar de Olympische Spelen een nieuwe tenue gelanceerd. Daarin komt verandering: adidas brengt met de KNHB nu elke twee jaar een nieuw tenue op de markt.

De Oranje-teams spelen sinds de Spelen van 2016 in het huidige oranje thuis- en het donkere uitshirt. De replica’s van die shirts zijn ook voor de fans te koop. Met name dat uitshirt is een grote verkoophit. De lancering van de nieuwe tenues stond gepland voor de Olympische Spelen van Tokio, maar is verschoven vanwege het jaar uitstel van de Spelen.

Oranje Fanshop

Vanaf eind september zijn die te koop via de Oranje Shop. In plaats van de replica’s zijn voor de fans dan de echte wedstrijdtenues aan te schaffen. Het assortiment wordt fors uitgebreid met shorts, rokjes en kousen. Nieuw in de collectie zijn de trainingsoutfits en het mouwloze damesshirt. Naar die zogenoemde tank, waarin de Oranje Dames spelen, was veel vraag bij de fans, maar die werd niet verkocht.

De Oranje-shirts met bedrukking zijn razend populair. Nu zijn nog de replica’s te koop, straks ook het nieuwe, originele shirt. Foto: Willem Vernes.

Samenwerking

Frank Basters, directeur Brand Activation adidas, reageert enthousiast op de nieuwe verbintenis met de KNHB: ‘Wij geloven in langdurige sponsorrelaties. We zijn er dan ook trots op dat deze stap ons tot een kwart eeuw samen met de KNHB brengt. We kijken uit naar nieuwe successen op het veld en verdere ontwikkeling buiten het veld. Zo is er vanuit fans een toenemende vraag naar de kleding van de nationale teams en zullen wij dit toegankelijk maken.’

Erik Gerritsen, directeur KNHB is verheugd over de verlenging van de samenwerking: ‘Wij zijn buitengewoon blij dat we deze jarenlange samenwerking de komende vier jaar een vervolg kunnen geven. In deze lastige tijd dit commitment naar elkaar uitspreken, onderstreept het succes van de afgelopen twee decennia. De overeenkomst sluit nog beter aan op de wensen van onze fans en biedt de KNHB veel kansen in de promotie van de hockeysport en onze nationale teams.’


4 Reacties

 1. WouterMellaart

  Gaaf! Komt het gele keepersshirt ook te koop?

 2. conegut

  Komen er ook onderbroeken te koop ? Die voetbal inside onderbroek is aan vervanging toe.

  1. arnoldS

   Nee wel een string

 3. anonymus

  Van Adidas ................................................ en wij maar denken dat ze van Zeeman waren . Maar sla ons maar over en nee ook niet gratis .


Wat vind jij? Praat mee...