KNHB steunt kandidatuur Spanje voor WK vrouwen 2022

De wereldhockeybond FIH heeft acht bids binnengekregen voor de komende edities van de WK’s voor mannen en vrouwen. Bij de organisatie van het eerstvolgende wereldkampioenschap vrouwen in 2022 kan ook Nederland betrokken zijn.

De KNHB heeft geen zelfstandig bid ingediend, maar geeft wel haar steun aan de kandidatuur van Spanje voor de organisatie van het WK vrouwen in juli 2022. De Spaanse bond heeft bij de FIH twee varianten ingediend; een waarbij ze het WK volledig in eigen land houdt en een waarbij een deel van de wedstrijden in Nederland wordt afgewerkt.

Mocht de Spaanse bond het toernooi krijgen, dan bestaat dus de mogelijkheid dat bijvoorbeeld de groepswedstrijden op Nederlandse bodem worden gespeeld.

Definitieve data nog niet bekend

Het is op dit moment nog niet precies duidelijk wanneer de eerstvolgende WK’s worden gespeeld. Dit kan zijn tussen 1 en 17 juli 2022, of tussen 13 en 29 januari 2023. Daarover valt later nog een beslissing. De FIH maakt begin november bekend welke landen de WK’s in 2022/2023 mogen organiseren.

Bids voor het WK vrouwen 1-17 juli 2022
– Duitsland
– Spanje
– Spanje/Nederland

Bids voor het WK vrouwen 13-29 januari 2023
– Maleisië
– Nieuw-Zeeland

Bids voor het WK mannen 1-17 juli 2022
– België
– Maleisië

Bids voor het WK mannen 13-29 januari 2023
– India


7 Reacties

 1. lotte

  Ik vind het toch jammer dat er bij de mannen zo weinig variatie te zien is. België heeft net het EK georganiseerd en India het WK. Zou het toch leuk vinden als meer landen zich aan zouden bieden...

 2. Nvanas012

  Waarom geen mannen WK in Argentinië, of Australië ofzo?

 3. vostammer

  Ik neem aan dat dat Nederlandse bid voor het klimaat gedaan is? Lekker heen en weer vliegen naar Spanje....

 4. robvisser

  Een WK vrouwen in Spanje lijkt me ideaal. Ik zie niet in waarom een deel van de wedstrijden in Nederland moet worden gespeeld. Wat betreft het WK voor de mannen zijn er nog geen goede kandidaten. Maleisië en India zijn geen echte optie en België heeft net al een toernooi gehad en de publieke belangstelling en sfeer vielen daar tegen.

 5. cmb-koning

  Nou RobV. België is zeker een kanshebber. WK en EK winnaar ! Overigens doe je het EK 2019 in Antwerpen tekort door het sfeerloos te noemen .Klopt er waren niet zoveel toeschouwers behalve bij de België en halve finale en finale wedstrijden maar dat is meestal .Zelden een zo,n goed georganiseerd toernooi meegemaakt als in België. Chapeau België . Er was juist een heel goede sfeer mede door een prima organisatie. Kan Nederland ook nog wat van leren .Wij waren er zelf grotendeels bij en niet op afstand voor een tv.

 6. robvisser

  @loper Het zou me verbazen als het België wordt. Ook vanuit de FIH was men niet blij met de toeschouwersaantallen en het gebrek aan interesse in de andere teams. Verder was het enigszins saai, het leeft niet genoeg in België. Ik hoop dat nog enkele andere landen zich melden, want het aanbod voor het WK heren is nu wat karig.

 7. rancoburgzorg

  Waar leeft het dan wel? In heel Spanje hockeyen 9.000 mensen bij een club. Daar komt geen kip kijken. Geen meid belangstelling, niks.


Wat vind jij? Praat mee...