Krekelaar scoort bij rentree in Nederlands elftal

De Oranje Dames zijn het oefentoernooi ter voorbereiding op de HWL Finals in Auckland begonnen met een eenvoudige overwinning. In Melbourne was de ploeg van bondscoach Alyson Annan tijdens het International Festival of Hockey met 2-0 te sterk voor Australië.

Het openingsdoelpunt van Oranje kwam van de stick van Caia van Maasakker, die al na negen minuten een strafcorner onhoudbaar tegen de plank sleepte. In het derde kwart verdubbelde Maartje Krekelaar de marge: ze omzeilde de Australische keeper en scoorde met een bekeken backhandpush na voorbereidend werk van de jarige Xan de Waard.

Voor Krekelaar was het haar eerste wedstrijd in Oranje sinds de finale van de HWL3 in Londen op 2 juli van dit jaar. Ze werd recent door Annan aan de selectie toegevoegd als vervanger van de geblesseerde Kitty van Male. De 2-0 tegen Australië betekende haar derde doelpunt voor het Nederlands elftal.

Behalve Krekelaar maakte ook Eva de Goede na ruim een jaar afwezigheid haar rentree in Oranje. De speelster van Amsterdam speelde tegen Australië haar 180ste interland. De olympische finale van 2016 in Rio was haar voorlaatste optreden in Oranje geweest.

Oranje komt morgen alweer in actie in Melbourne. Dan is Japan de tegenstander (aanvang 6.30 uur). Zaterdag volgt een wedstrijd tegen de Verenigde Staten (aanvang 5.30 uur) en zondag wacht de strijd om brons of goud. De duels van het International Festival of Hockey zijn live te volgen via www.epicentre.tv.

Na het toernooi in Melbourne vliegen de Oranje Dames door naar het Nieuw-Zeelandse Auckland, waar van 17 tot en met 26 november de Hockey World League Final wordt gespeeld. Nederland treft in de poulefase van de HWL Nieuw-Zeeland, de VS en Korea.

Karakteristieken

Australië – Nederland 0-2
9. Van Maasakker (sc) 0-1
35. Krekelaar 0-2
Oranje Koning, Stam, Van Geffen, Sanders, Van Maasakker, Leurink, Keetels, Dirkse van den Heuvel, Nunnink, Jonker, Welten, Pheninckx, Krekelaar, De Waard, Matla, Van den Assem, De Goede.


3 Reacties

 1. robvisser

  Wat heet 'eenvoudige overwinning'. Ze hebben er vast wel wat voor moeten doen. Australië bereidt zich al maanden voor op dit toernooi en hebben ook onlangs nog een extra oefenwedstrijd gespeeld tegen de USA, die ze ook wonnen. De NL dames komen uit de Hoofdklasse competitie en hebben net een jetlag achter de rug. Het is dus wat mij betreft een knappe prestatie, zeker als je bedenkt dat dit eigenlijk een voorbereidingstoernooi is voor Nederland en dat Australië alles op alles had gezet om deze wedstrijd van Nederland te winnen.

  1. Ramon Min

   Ze hebben er zeker hard voor moeten werken Rob, zeker na de lange reis naar Melbourne. Het 'eenvoudige' zit hem er vooral in dat de zege geen moment in gevaar kwam en dat Oranje de wedstrijd kon controleren.

  2. robvisser

   @Ramon Min Ja ok, in die zin. Ik dacht even dat bedoeld werd dat het hen als het ware komt aanvliegen en dat we het allemaal als vanzelfsprekend moeten zien. Sorry, verkeerde interpretatie van mijn kant.


Wat vind jij? Praat mee...