Kuitblessure brengt EK Van den Assem in gevaar: ‘Bad luck’

De laatste twee poulewedstrijden moest Ireen van den Assem vanaf de bank toekijken bij de Oranje Dames. De reden: een kuitblessure die ze in het tweede kwart van het openingsduel tegen België opliep, maakte het spelen voor haar onmogelijk. Wat is er precies aan de hand en hoe ernstig is de blessure van de gelauwerde verdedigster? 

Voor de antwoorden op deze vragen zochten we Van den Assem donderdagmiddag op in het spelershotel in Antwerpen. In het interview dat we met haar hebben wordt duidelijk dat het ‘een race tegen de klok wordt’ of ze op tijd fit zal zijn voor de halve finale die Nederland vrijdag om 18.00 uur speelt tegen Engeland.

Bekijk de video.


7 Reacties

 1. sapi

  Waarom mag een reserve dan niet opgesteld worden? Die zijn er toch ook?

 2. diewertje-l

  War heeft dat voor nut voor 2 wedstrijd e

  1. Kittyvms

   Margot kan dan wel weer op het middenveld spelen, want die mis je daar wel .

 3. robvisser

  Ze wordt node gemist bij Nederland achterin. Die goal van Spanje was veel te slap verdedigd en Ireen is een betrouwbare factor. Maar het heeft geen zin om risico's te nemen, want dan ben je misschien nog verder van huis. En als Nederland goed gaat spelen, dan kom je achterin ook niet erg in de problemen.

  1. slbal

   Sorry, maar vd Assem is niet heel goed..... passing slecht tot heel slecht en verdedigend staat ze vaak niet goed

 4. heuf073

  Says who?

 5. adrievandeparel

  Wat een commentaar van die hockeyster, speel je zelf ook ? Je moet zo wie zo naar de opticien of ben je echt blind ? Vanmiddag kan je NEDERLAND weer zien winnen en heel goed zien spelen, tegen België en Spanje was het bij benutten van de kansen allebei 5-0 geweest of meer. Nu hebben we het gezien tegen Rusland en Engeland. Straks hopelijk een beter resultaat dan de eerste 3 gewonnen wedstrijden tegen Duitsland, steeds maar met 1 goal verschil, maar winnen is winnen en vanmiddag is er maar 1 optie : WINNEN , of het nu maar 1-0 wordt of 3-0 of 5-0 , het resultaat is voor de 9* EUROPEES KAMPIOEN en daar zal heel hard voor geknokt moeten worden, van Duitsland heb je pas gewonnen als ze na 4x15 minuten verloren hebben, die gaan tot de laatste seconde, iedereen weet wat te doen staat, liefst zoals tegen Rusland en Engeland. NEDERLAND is het beste team van de wereld, WERELDKAMPIOEN in '14 en '18, EUROPEES KAMPIOEN in '17 en hopelijk vanmiddag ook EK '19 voor de 9*, SUCCES


Wat vind jij? Praat mee...