Nederlandse defensie bezwijkt in Argentijnse heksenketel

Het Nederlands elftal heeft in Buenos Aires hun vierde wedstrijd van de Pro League tegen Argentinië met 3-4 verloren. Een wereldgoal van Kellerman en twee doelpunten van Hertzberger werden teniet gedaan door een ontketend Argentinië, dat na elf strafcorners vlak voor tijd de 4-3 maakte. 

De strafcorner waaruit Argentinië de 4-3 scoorde, vertelde misschien wel het hele verhaal van deze wedstrijd. Mirco Pruyser leek na een goede actie te gaan schieten op goal, maar de bal werd afgepakt. Pruyser vond dat onreglementair (bolle kant) en rende net als zijn teamgenoten op de scheidsrechter af. De Argentijnen sloegen de bal ondertussen hard naar voren en dwongen een strafcorner af, die er in de rebound inging. Via de sluwe Lucas Vila, die nog even zijn duim in zijn mond stak om het extra feestelijk te maken. Nu was het publiek helemaal los, met nog twee minuten te spelen.

Lucas Vila met zijn duim in de mond nadat hij Argentinië naar 3-4 heeft geschoten. Foto: Getty Images/IFIH

Geen Peillat

Argentinië miste hun belangrijkste speler en strafcornerschutter Gonzalo Peillat, die volgens de Argentijnen hier in ieder geval een paar Pro League-wedstrijden niet speelt vanwege een ingelaste pauze. Hij zat wel in het publiek om zijn team aan te moedigen.

Bij Nederland misten Mink van der Weerden en Sander Baart en dat scheelde verdedigend nogal, in combinatie met het ontbreken van de geblesseerde Sander de Wijn. Met jonge spelers als Justen Blok, Joep de Mol, Teun Beins en Jip Janssen was het vooral achterin heel onervaren. Op het middenveld debuteerde ook nog jongeling Max Kuijpers.

Die onervarenheid is lastig tegen de listige Argentijnen, die wel met routiniers als Matias Paredes, Agustin Mazzilli en Lucas Vila aantraden. Net als Nicolas Keenan (21), de jonge speler van KZ, die zijn tweede interland ooit speelde voor zijn land. Hij komt uit een telg van liefst vijf oud-internationals van Argentinië, ook zijn oma speelde nog voor Las Leonas. 

Kolkende arena

Het werd zondagmiddag aan het einde van de wedstrijd de kolkende arena waarop werd gehoopt, op het sportcomplex Cenard waar plek is voor vierduizend toeschouwers. Onder de rook van het River Plate-stadion zat de zijtribune propvol en moest Oranje meteen vol aan de bak. Het Nederlands elftal kon in vergelijking met de spectaculaire 3-3 tegen Spanje wel weer beschikken over aanvallende spelers als Billy Bakker, Jeroen Hertzberger en Bjorn Kellerman. Zij leken het verschil te maken.

Het was Bjorn Kellerman die eigenlijk bij de eerste cirkelpenetratie, vanaf de achterlijn langs meerdere Argentijnen dribbelde en die briljante actie ook nog afrondde: 0-1. Dat was toen tegen de verhoudingen in en het was een mooie tip-in van good old Matias Paredes (37) die daarmee de 1-1 maakte. Toen daarna Kellerman doorbrak en passte op spits Pruyser, werd er een obstructie gemaakt op de spits, waardoor Nederland na een videoreferral een strafbal kreeg.

Jeroen Hertzberger pushte onberispelijk binnen: 1-2. Met zes cirkelpenetraties voor Argentinië en drie voor Oranje op dat moment was dat niet ook per se volgens de verhoudingen. Dat weer Paredes uit een rebound de 2-2 maakte verbaasde ook niet, omdat Oranje de hele wedstrijd achterin kwetsbaar was.

Een knuffel voor Hertzberger van Jorrit Croon na zijn benutte strafcorner. Foto: Getty Images/FIH

Het was spits Pruyser die de bal in het derde kwart handig op een Argentijnse voet plaatste, waarna weer Hertzberger zijn waarde bewees voor Oranje. Hij pushte de 2-3 achter Juan Vivaldi (39), de keeper die zijn 250ste interland voor zijn land keepte. Hertzberger heeft nu 12 keer gescoord in 18 interlands tegen Argentinië.

Billenknijpen

In het vierde kwart was het permanent billenknijpen voor Oranje, dat de ene na de andere Argentijnse aanval over zich heen zag denderen. Het leek wachten op de 3-3. Maar goed keeperswerk van Sam van der Ven wist de Argentijnen wonderbaarlijk op twee goals te houden.

Meerdere keren leek de thuisploeg wel echt de 3-3 te maken, maar elke keer was de videoreferral van Oranje ook succesvol. Dit leidde tot helse fluitconcerten van het Argentijnse publiek, dat ‘Argentina, Argentina’ begon te scanderen bij het zoveelste videomoment. Het leek alsof dat hielp, want net toen het publiek dat begon te schreeuwen bleek de 3-3 uit de corner gewoon wél te tellen. Daarna counterde de Argentijnen sluw naar de 4-3, waarna het publiek helemaal gek werd in Buenos Aires. De Argentijnse heksenketel bleek voor de jonge defensie van Oranje toch te veel van het goede.


 

Lees hieronder de live updates van het duel terug.

’58 Strafcorner voor Oranje. Al is er natuurlijk eerst nog een videorefferal. Corner blijft staan. Inzet van Hertzberger wordt eruit gelopen.

’57 Woede bij Nederland, dat geen strafcorner krijgt na bolle kant bij Argentinië. In de counter krijgt de thuisploeg wel een corner, die na een rebound door opnieuw Vila wordt gescoord. 4-3. 

Mazzilli ligt geblesseerd op de grond. Dat geeft even tijd om op adem te komen na deze hectische slotfase. Hopelijk kan Nederland ook orde op zaken stellen achterin, want het oogt alles behalve solide in de defensie.

53 Strafcorner nummer 10 voor Argentinië. Een treffer kon niet uitblijven. Vila maakt 3-3. Maar u raadt het al: videoref. Toch goal. 3-3.

’52 Assist Brinkman en Pruyser tipt net naast.

51′ Eindelijk is de bal weer eens aan de andere kant. Pruyser en Bob de Voogd zijn dichtbij de 2-4. Maar een doelpunt blijft uit.

’50 Nederland is de kluts even kwijt. Joep de Mol lever de bal in de cirkel zo in bij een Argentijn. Gelukkig voor Oranje is daar Sam van der Ven, die een geweldige pot keept.

’49 Jip Jansen krijgt een corner tegen. Negende corner voor Argentinië. Opnieuw redt Van der Ven.

’49 Weer een corner voor Argentinië, maar wederom eruit gelopen. Staat nog steeds 2-3 voor Oranje.

’48 3-3 door Vila. Maar opnieuw een videorefferal. Afgekeurd. Nederland staat nog voor, maar het piept en kraakt achterin.

Weer een videorefferal. De Amerikaanse videoref heeft het er maar druk mee. Argentinie krijgt een strafcorner. Die wordt weer gestuit door Oranje. Maar de bal gaat via een voet. Dus nieuwe strafcorner. Nummer zes.

’46 Redding van Sam van der Ven na een inzet van Argentinië.

Een plukje Nederlandse fans moedigt de Oranje manschappen aan in het stadion in Buenos Aires. Dat zullen de Oranje mannen nodig hebben om de 2-3 voorsprong vast te houden.

Begin vierde kwart

Nederland wacht een hectisch laatste kwart dat is wel duidelijk. Argentinië zette Oranje flink onder druk in het laatste deel van het derde kwart.

Einde derde kwart

’45 Mazzilli ramt de bal in de cirkel. Bakker tikt hem net aan voordat Ortiz de bal binnen kan tippen.

’43 Onduidelijkheid bij het aanvragen van de videorefferal. Nederland lijkt hem aan te vragen, De Geus gaat in protest, waarna de arbiter nu zelf de videorefferal aanvraagt. Die beslist dat Argentinië een strafcorner krijgt. Die gaat mis. Nu blijkt dat ook Nederland zijn refferal kwijt is. Beetje vaag allemaal, maar Nederland overleeft deze hachelijke situatie en staat nog met 2-3 voor.

Pruyser zit inmiddels met groen op de bank voor commentaar tegen de scheidsrechter.

’42 Na een wat chaotische situatie redt Van der Ven op een inzet van dichtbij.

’41 Steal van Pieters, waarna de bal via Jonas de Geus bij Puyser komt. Die haal hard uit met de backhand maar Vivaldi redt bekwaam.

’38 Strafcorner voor Argentinië na een goede actie van Mazzilli, de aanvaller van Pinoké. Nederland loopt de corner er opnieuw uit. Nieuwe strafcorner. Nederland vraagt de videoscheidsrechter aan en krijgt gelijk: Terrance Pieters kreeg de bal op de stick.

Hertzberger heeft een scherp oog in de cirkel. Tot twee keer toe vraagt hij een videorefferal aan en twee keer krijgt hij gelijk. De spits van Rotterdam beloont dat met een goede goal. Zijn tweede van de wedstrijd.

Kroon geeft Hertzberger een knuffel na zijn benutte strafcorner. Foto: Getty Images/FIH

’34 Opnieuw strafcorner voor Oranje. Nummer drie. Hertzberger scoort! 2-3 laag in de hoek aan de stickkant. 

’33 Strafcorner voor Oranje. De tweede. Matige stop van Bakker, die Janssen niet goed bediend. Hertzberger vraagt een videoref aan op het moment dat Argentinië al volop in de counter is. Hertzberger zag het weer goed.

’31 Bijna vanaf de afslag scoort Argentinië de 2-2 via wederom Paredes. Van der Ven redde in eerste instantie op een Argentijnse inzet, maar in de rebound stond Paredes moederziel alleen.

Begin Q3: Nederland staat nog altijd met 1-2 voor door doelpunten van Kellerman en Hertzberger.

Max Caldas laat voor de camera’s van de FIH weten dat hij vindt dat het tempo in de tweede helft bij Oranje omhoog moet.

Max Caldas. Foto: FIH/Getty Images

Einde Q2. Rust. Nederland staat voor, maar Argentijnen zijn gevaarlijk.

’28 Slordig balverlies van Nederland op middenveld. Lucas Vila legt ook heel makkelijk op voetje, en tweede strafcorner van Argentinië. Ibarra sleept, Jip Janssen redt.

’26 Cirkelpenetraties Argentinië 6, Oranje 3.

’20 Argentijnen komen soms gevaarlijk door. Joep de Mol redt een keer. Maar de Argentijnen blijven altijd gevaarlijk.

Bjorn Kellerman viert zijn goal met Lars Balk. Foto: Marcelo Endelli/FIH/Getty Images

Gonzalo Peillat doet niet mee, maar is hier wel in het publiek gespot. Hij is niet geblesseerd, maar de Argentijnen zeggen dat hij even een pauze neemt van het internationale hockey deze weken. Onduidelijk hoe lang hij niet meespeelt. De Oranje Dames zitten hier overigens ook de tribune te genieten van deze spectaculaire wedstrijd.

Einde Q1

’13 Strafbal Oranje, na videoreferral. Obstructie op Mirco Pruyser na assist Kellerman. Jeroen Hertzberger pusht vakkundig de 1-2 binnen tegen de plank.

Jeroen Hertzberger (midden) wordt gefeliciteerd na zijn benutte strafbal. Foto: Getty Images/FIH

’12 Veteraan Matias Paredes tipt de bal schitterend langs Van der Ven. 1-1!

’12 Eerste strafcorner voor Oranje. Verrassend genoeg pusht Glenn Schuurman. Gered.

‘8 Eerste cirkelpenetratie is wereldactie Bjorn Kellerman. Rent iedereen voorbij vanaf de achterlijn en scoort de 0-1.

‘7 Iets meer dan zeven minuten gespeeld maar Oranje is nog niet in de aanvallende cirkel geweest.

‘2 Meteen al een strafcorner voor Argentinië. Pedro Ibarra sleept, maar Sam van der Ven redt bekwaam.

‘1 We zijn begonnen!

De spelers lopen het veld op voor de volksliederen. Het stadion zit redelijk vol, maar achter de doelen is er nog plek.

De Oranje Heren zullen op zoek zijn voor revanche na de wedstrijd tegen Spanje, waarin het team een 3-0 voorsprong zag verdampen tot 3-3 en daarna de shoot-outs verloor. Via deze link vind je alles terug wat hockey.nl deze week in Buenos Aires maakte voorafgaand aan de wedstrijden tegen Argentinië.

De mannen spelen om 20:00. De vrouwen volgen meteen om 22:30. Vooralsnog is het geweldig weer hier. Niet te warm, weinig wolken en een afgelasting zoals vrijdagavond zit totaal niet in de planning. Talent Max Kuijpers zal zijn debuut voor Oranje maken.

Opstelling Nederland: Sam van der Ven (k), Jeroen Hertzberger, Lars Balk, Jorrit Croon, Billy Bakker (c), Glenn Schuurman, Mirco Pruyser, Bob de Voogd, Thierry Brinkman, Teun Beins, Justen Blok.

Wissels: Jonas de Geus, Bjorn Kellerman, Terrance Pieters, Maurits Visser (k), Joep de Mol,  Jip Janssen, Max Kuijpers.

Marcelo Endelli/FIH/Getty Images

 


49 Reacties

 1. olafvanderdonk

  wat een treurigheid dat we zo een wedstrijd niet live kunnen zien. Ik neem aan dat dit is georganiseerd door de FIH. Zonder mooi verslag is het alleen een sport voor 3500 duizend Argentijnen; het hadden veel meer hockeyliefhebbers kunnen zijn. Als het NL team op pad wordt gestuurd zou het toch een vanzelfsprekendheid moeten zijn, een eis moeten zijn, dat al hun wedstrijden helemaal "a la EHL" verslagen worden. Ik ben zo benieuwd wat een KNHB hier over te zeggen heeft.

 2. w.j.arriens

  Ja, live via Ziggo Select Sport. Daar moet je weer xtra voor betalen. Blijft over fih.live, maar dat zal wel geblokkeerd worden door de media diktatuur in dit demokratische land .....

  1. IreneBackers

   Ik kan je vertellen dat op Ziggo Select Sport ook alle maar voetbal wordt uitgezonden op dit moment

 3. louiseg

  Erg jammer dat Ziggo sport de heren wedstrijd alweer niet uitzend omdat er weer zonodig een ander progamma uitgezonden moest worden. En weer wordt daarom hockey niet uitgezonden.

 4. luchtisblauwgrasisgroen

  Vanwege verlening in finale Carabao Cup wordt de wedstrijd nog niet uitgezonden?! 😤

 5. sanfleuri

  Gewoon belachelijk dat deze wedstrijden niet op de reguliere manier worden uitgezonden. Er is meer in het leven dan voetbal... zuur van ziggo dit!!

 6. DolfJansen

  Mijn god wat slecht dit, kopen ze die rechten, moffelen ze het vervolgens weg op een kanaal waar meer dan 95% van Nederland niet eens bij kan...

 7. luchtisblauwgrasisgroen

  Dus je is schaft speciaal voor de FIH Pro League een Ziggo abonnement aan, en vervolgens wordt de wedstrijd niet uitgezonden 😭😭😡😡 Voorstanders van de Pro League, kunnen jullie mij ajb uitleggen hoe dit support voor hockey in Nederland bevordert?

 8. olafvanderdonk

  Klopt fih.live doet het niet, dus kun je het alleen zien via Ziggo Sport Select. Heb ik niet. Ik kan dit niets anders opvatten dat de KNHB niet wil dat NLers de wedstrijd volgen in grote getallen. Is daarmee deze League al niet gedoemd totaal te imploderen; niemand kan kijken? niemand kan kijken niemand kan kijken niemand kan kijken KNHB? Wat nu?

 9. luchtisblauwgrasisgroen

  Wedstrijd worst nu op Ziggo Extra online uitgezonden. Het stadion heeft wel geteld een tribune. Wat een spektakel...

 10. luchtisblauwgrasisgroen

  De tribune zit geen eens vol (en achter de goals helemaal leeg). Maar dat ziet toch niemand in Nederland. Maar niet klagen dat de Hoofdklasse het slachtoffer is.

 11. olafvanderdonk

  Hoe maak je een sport kapot. Nou als KNHB verwacht/verlang je support voor onze NL Oranje teams. En als ze dan spelen, regel je dat niemand het kan zien. Een wedstrijd kun je mee maken via een internet verslag. Dat is dus een stuk slomer dan een radio verslag.

 12. cmb-koning

  Belachelijk FIH maar ook KNHB . Zo wordt het nooit wat met de ProLeaque als je de mooiste wedstrijden achter een betaalzender zet . Shame on you ! Wat een waardeloos traject is dit aan het worden .KNHB graag nu actie en stoppen met deze absurde Pro League . Durf eens KNHB !!! Zo niet gaat het hockey dit verliezen. en no tickets for the olympic games soon

 13. marijeknuvers

  VPN op Zweden zetten en je kunt gewoon live volgen.

  1. serge-van-embden

   Thanks, wellicht niet legaal, maar we kunnen wel kijken nu

 14. luchtisblauwgrasisgroen

  VPN is niet legaal. Lijkt me niet dat de KNHB dit zou willen promoten. Wat een verschrikkelijk camera werk... zo is het geen eens leuk om naar de wedstrijd te kijken. De EHL is zo goed, kunnen ze die crew niet inzetten?

 15. zeg-ik-nietttt

  Hoe doe je dat?

 16. luchtisblauwgrasisgroen

  'Mensen in Nederland beseffen niet hoe goed ze het hebben.' Maar niet zeiken dat je de Pro League niet kunt zien.

 17. serge-van-embden

  Destijds is door Ziggo en de KNHB gecommuniceerd dat alle wedstrijden, op het voor iedereen beschikbare Ziggo kanaal, te volgen zouden zijn. Beetje erg teleurstellend dat het nu 'ineens' niet live te volgen is. Verwacht dat veel hockeyliefhebbers daardoor niet gaan zitten wachten op de wedstrijd van de dames om 22.30 uur en af zullen haken. Als je de Pro League populair wilt maken, is dit dan ook geen slimme beslissing.

 18. olafvanderdonk

  Haha, ja grappig. Wij beseffen het inderdaad niet en inderdaad is hockey helemaal niet belangrijk

 19. olafvanderdonk

  Dank je Serge voor de relevante feiten. De toezeggingen zijn niet gestand gedaan. Ben benieuwd wat de consequenties zijn.

 20. Runa Honig

  En dit allemaal omdat we naar dat zinloze gebabbel van Rondo op ziggo sport moeten kijken. De vrouwen zijn straks namelijk wel op ziggo sport te zien, dus nu moeten de heren wijken voor dit oeverloze gekakel over werkelijk niets! Grrrr....

 21. robvisser

  Tribune zit helemaal vol, zeer zonnig in Argentinië en een spannende wedstrijd. 😎

 22. supporter123

  Wat een irritant camerawerk. Onrustig aan de ogen

 23. lisahockey200

  De vrouwen straks wel gewoon op ziggo sport of?

  1. serge-van-embden

   Ja

  2. menno-prins

   Denk alleen dat we het 1ste kwart gaan missen!

 24. hairybird

  Vanavond blijkt maar weer eens hoe er bij Ziggo over hockey wordt gedacht....Wat een gezellig avondje hockey kijken had moeten worden is uitgelopen op een grote teleurstelling. Lieven mensen van de bond, stop toch alstublieft met Ziggo. Het gaat echt nooit wat worden. Ook de hoofdklasse-uitzending op zondagavond is dramatisch, zowel qua opzet als kijkcijfers. En als we dan toch bezig zijn. Stop ook zsm met die belachelijke pro-league, het kost veel te veel geld en levert helemaal niets op, in ieder geval geen kijkers!!

 25. hanna-reijneveld

  https://ustreamyx.com/stream.php?id=bt-sport-2&token=30f-595-b15-607-730-b11-1f4-5fd-241-c23-f4 Hiervia kan je het kijken!

 26. luchtisblauwgrasisgroen

  Mooie pass van de Mol...

 27. luchtisblauwgrasisgroen

  Wat een farce deze Video referral!!!

 28. MIck

  Wel knap dat commentator John van Vliet alles mist of verkeerd ziet.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Als je met de VPN kijkt mis je al dat briljante commentaar... De verdediging van Nederland (vd Ven uitgezonderd) lijkt nergens op.

 29. luchtisblauwgrasisgroen

  De zelf referral moet een keer stoppen: als je voor een goal fluit moet je het ook zeker weten...

 30. robvisser

  Kunnen de heren ook eens een voorsprong vasthouden? Onwaarschijnlijk geklungel achterin. De Mol in een negatieve hoofdrol. Eigenlijk is het elke keer hetzelfde liedje met Nederland. Allesbehalve solide en veel knulligheid.

 31. francakh

  De goal van de 4-3 echt een mega blunder aan de andere kant

 32. francakh

  Ik kijk live via Bleachers Report Live ... De 3-3 en 4-3 ontzettend discutabel.

 33. luchtisblauwgrasisgroen

  Argentinie terecht gewonnen op mentaliteit. Nu maar weer hard verder werken aan het proces en het teambuilding...... zodat Caldas met Argentinie in 2024 OS kampioen wordt.

 34. poppiepop

  Hoe kan het, dat in de 38e minuut Argentinië hun videoref verliest, maar eigenlijk toch niet?

 35. luchtisblauwgrasisgroen

  Ik zie nu dat er Pro League wedstrijden tijdens de Play Offs zullen zijn. Hoe is dit mogelijk???

 36. LunavanVeenendaal

  Gewoon de TOR browser gebruiken en je kan alle wedstrijden van Nederland op www.fih.live volgen.

 37. vostammer

  De wedstrijd was erg leuk, zat tactisch en technisch en qua psychologie van alles in, de ambiance was eerst zo zo (ik schat rond de 2800 toeschouwers), maar toen onze Argentijnse vrienden de wedstrijd omkeerden sloeg de vonk nog wel aardig over bij de toeschouwers, en het weer was prima. Ook hulde voor de Nederlandse spelers, die ondanks de fouten gewoon keihard werkten op het terrein. Maar het was weer om te huilen dat de wedstrijd niet live uitgezonden werd in NL terwijl dit de ENIGE uitwedstrijd was op een fatsoenlijk tijdstip in Nederland. En een keurige geo-blok op andere media. Een zoveelste dieptepunt in de Pro Liga van de FIH. Het probleem van (gebrek aan...) hockey in NL op televisie zit gewoon heel heel diep. De lethargie van de nationale Bond in deze is stuitend (neem toch aan dat ze na dit jaar de stekker er uit trekken) . "We moesten het een kans geven" werd er gezegd, terwijl een kind kon zien dat dit miljoenen verslindende toernooi zonder sponsors zonder open-net live uitzendingen in de spelende landen, op onzalige tijdstippen en in hele kleine "stadions" een mislukking zou worden. Een handjevol toeschouwers heeft het gezien, het heeft lokaal geen enkele extra interesse gegenereerd en de milieu voetafdruk was alvast gigantisch. Was allemaal eenvoudig van te voren te voorspellen.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   💯 mee eens!

  2. supporter123

   Gewoon een tientje per maand uitgeven en dan kan je wedstrijd gewoon live op ziggo bekijken. Ook als je een aansluiting van de KPN hebt.

  3. luchtisblauwgrasisgroen

   Gewoon 10 euro per maand uitgeven is het beste advies wat je iedereen kunt geven...

 38. Toon Janssen

  5 euro Max. Alleen voor de eerste helft. De rest was om t positief te houden niet zo goed.

 39. mickh

  Zoals eerder aangegeven, de Nederlandse verdediging is al jaren een zorgenkind en Max kan dit helaas niet verhelpen. Onder zijn bewind maakt het geen donder uit wie er achterin staat, `een goaltje of 2 a 3 tegen`in geval van spelen tegen een land uit de Top 8, want `wat zit het allemaal toch dicht bij elkaar`, is eerder een gegeven dan uitzondering. Max had er in ruim 4 jaar eens voor moeten zorgen dat het niveau van het Nederlands Elftal omhoog was gegaan en dat nederlagen zeldzamer waren geworden. Dat zit er echter met deze man overduidelijk niet in, het zit er volgend jaar natuurlijk ook niet in en dat was dan `tijdperk Caldas` Ondertussen is de ploeg lekker heerlijk hecht, valt er geen onvertogen woord onderling en staat iedereen `voluit in zijn kracht`. Waar zijn toch `die klootzakken` gebleven waarmee je WEL een oorlog wint??

 40. Esther BoschvanRoozendaal

  Alhier de oplossing : Neem een schotel en een box (b.v. Xtrend ET 10000 met een 2TB HD) , alle wedstrijden worden op Ziggo Select uitgezonden en de hele week herhaald dag en nacht , je neemt de wedstrijden lekker op en je kijkt ze terug als je er zin in hebt .


Wat vind jij? Praat mee...