Oranje komt met twee late treffers tegen Japan met schrik vrij

De Oranje Dames hebben zaterdag in de eerste poulewedstrijd van de Champions Trophy met 3-1 gewonnen van Japan, de nummer veertien van de wereld. Oranje oogde nerveus, legde in het begin geen goede wedstrijd op de mat en kwam bovendien op achterstand. Debutant Marijn Veen maakte in de 43ste minuut de gelijkmaker (1-1) en pas vijf minuten voor tijd tikte Maria Verschoor de bevrijdende 2-1 binnen.

In de 58ste minuut tilde Veen de eindstand naar 3-1, haar tweede goal in haar eerste interland. In de 35ste minuut had Shihori Oikawa, speelster van Oranje-Rood, Japan uit een strafcorner op voorsprong gebracht.

Lees hieronder de live-updates terug.

’59 Strafcorner van Japan gaat er niet in.

’58 De wedstrijd is beslist. Debutante Marijn Veen maakt haar tweede goal van de wedstrijd: 3-1.

’55 Maria Verschoor scoort! 2-1! Een schot van Zuidhof belandt via de stick van Kerstholt op de legguards van de Japanse keepster. In de rebound schiet Verschoot de bal binnen.

’51 Een enorme kans voor Nederland. Zerbo tipt een voorzet vanaf Leurink op goal, maar de uitstekend keepende Japanse goalie redt ‘m met haar vingertoppen. In de rebound slaat Veen over de bal heen.

’50 Groene kaart voor Yibbi Jansen.

’48 Strafcorner voor Nederland. Dit keer is het niet Caia van Maasakker, maar Yibbi Jansen die ‘m neemt. De keeper redt.

Einde Q3.

’43 Doelpunt voor Oranje! Marijn Veen scoort in haar debuutwedstrijd. Een goede pass van Zerbo belandt bij Verschoor, die op doel schiet. De Japanse keepster brengt redding, maar bij de tweede paal tikt Veen de rebound binnen.

’39 Een schot van Margot Zuidhof, maar de goalie van Japan redt.

’36 Strafcorner voor Nederland, de eerste. De sleeppush van Caia van Maasakker wordt eruit gelopen. In de rebound schiet Laura Nunnink tegen de keepster aan.

’35 Japan komt op voorsprong: 0-1! Shihori Oikawa, speelster van Oranje-Rood, scoort uit een strafcorner in de rechterbenedenhoek.

’35 Strafcorner voor Japan.

’31 Q3 is begonnen.

Q3 gaat beginnen. Anne Veenendaal neemt plaats in het doel, nadat Josine Koning de eerste twee kwarten heeft gekeept.

’30 Einde Q2. Het is te zien dat Oranje met een deels nieuwe selectie aantreedt en een korte voorbereidingstijd heeft gehad. Nederland heeft wel meer balbezit dan Japan, maar doet er te weinig goeds mee.

’29 Een schot van De Waard, van richting veranderd door Kerstholt, gaat net naast.

’22 Een grote kans voor Marijn Veen. De grootste kans van de wedstrijd tot nu toe. Een pass van Laurien Leurink belandt bij de tweede paal, waar Veen helemaal vrij staat. Maar het lukt haar niet de bal goed aan te nemen. Ze stuit op de Japanse keepster.

’21 Nederland wordt gevaarlijker, maar weet het nog niet om te zetten in kansen.

’18 Het tweede kwart is begonnen, maar opnieuw komen sommige passes van Oranje niet aan.

’15 Einde Q1. Tussenstand nog altijd 0-0. Nederland is nogal nerveus aan de wedstrijd begonnen en zal beter moeten gaan spelen.

‘9 Nederland begint slordig aan de wedstrijd, want Japan krijgt opnieuw een strafcorner. Maar de variant mislukt.

‘8 De eerste strafcorner van de wedstrijd is voor Japan nadat Renée van Laarhoven de bal op haar voet krijgt. Het schot wordt gestopt door keepster Josine Koning.

‘4 Nederland lijkt een strafcorner te krijgen. Maar na het kijken van de videobeelden wordt die beslissing teruggedraaid omdat Japan de bal niet op de voet kreeg.

‘3 Gevaarlijke dribbel van Xan de Waard over de achterlijn, maar ze krijgt de bal niet bij een medespeelster.