EK 2023: Oranjevrouwen gekoppeld aan Ehren z’n Panthers

De Europese hockeybond EHF heeft vrijdag de poule-indeling en het wedstrijdschema bekendgemaakt voor het EK van 2023. Tijdens het toernooi, dat van 18 tot 27 augustus plaatsvindt in Mönchengladbach, nemen de Oranjevrouwen het onder meer op tegen het België van bondscoach Raoul Ehren.

De Belgen waren ook op het afgelopen WK een tegenstander van Oranje. Destijds won Nederland in een zinderende kwartfinale met 2-1 van de Red Panthers. Spanje en Italië – geleid door Robert Justus – zijn in de poulefase de andere tegenstanders van de ploeg van Paul van Ass.

De Oranjemannen zijn gekoppeld aan Duitsland, Frankrijk en Wales. Voor bondscoach Jeroen Delmée heeft het duel met de Fransen een speciaal tintje, omdat hij van 2017 tot 2021 bij die ploeg de scepter zwaaide. Duitsland was in de vorige EK-finale de tegenstander van Nederland, dat vorig jaar in het Wagener Stadion de continentale titel via shoot-outs (na zestig minuten was het 2-2) veroverde.

De winnaars van het EK plaatsen zich voor de Spelen van Parijs, die in de zomer van 2024 plaatsvinden. De kaartverkoop voor het toernooi in het Roergebied start volgende week.

Poule-indeling
Poule A dames: Nederland, België, Spanje, Italië
Poule B dames: Engeland, Duitsland, Ierland, Schotland

Poule A heren: België, Engeland, Spanje, Oostenrijk
Poule B heren: Nederland, Duitsland, Frankrijk, Wales

Wedstrijden poulefase Nederland:
Zaterdag 19 augustus, 13.15 uur Nederland-Spanje (d)
Zaterdag 19 augustus, 15.30 uur Nederland-Frankrijk (h)
Zondag 20 augustus, 17.30 uur Nederland-België (d)
Maandag 21 augustus, 18.00 uur Nederland-Duitsland (h)
Dinsdag 22 augustus, 14.45 uur Nederland-Italië (d)
Woensdag 23 augustus, 17.15 uur Nederland-Wales (h)


Wat vind jij? Praat mee...