Loting: Oranje Heren tegen Pakistan voor olympisch ticket

Het Nederlands elftal heeft viervoudig wereldkampioen en drievoudig olympisch kampioen Pakistan geloot voor het felbegeerde olympische ticket voor Tokio 2020. Dat werd bekend tijdens de loting op het hoofdkantoor van de FIH. Nederland-Pakistan zal zaterdag 26 en zondag 27 oktober 16.00 uur worden gespeeld in het Wagener Stadion in Amstelveen. De ticketverkoop begint donderdag via hockey.nl.

Op het WK in India won Oranje in de poulefase nog met 5-1 van Pakistan, het team waarvoor captain Muhammad Rizwan en Mehmood Rashid (ex-Oranje-Rood, nu Schaerweijde) spelen. Nummer 17 Pakistan is vergeleken met nummer 20 Oostenrijk en nummer 22 Rusland de slechtst denkbare loting voor Oranje.

Pakistan zou ook meedoen aan de Pro League, maar zegde op het laatste moment af, wat ze op een boete van de FIH kwam te staan. Pakistan is bekend om haar kleurrijke en succesvolle hockeyhistorie, maar heeft een aantal mindere jaren achter de rug. Het team werd voor het laatst wereldkampioen in 1994, toen het Oranje in Sydney versloeg na strafballen.

De balletjes voor de loting

Olympische kwalificatiewedstrijden Tokio

HEREN

Nederland-Pakistan
India-Rusland
Duitsland-Oostenrijk
Spanje-Frankrijk
Canada-Ierland
Groot-Brittannië -Maleisië
Nieuw-Zeeland – Korea

DAMES

Duitsland-Italië
Australië-Rusland
Groot-Brittannië – Chili
Ierland-Canada
Spanje-Korea
India-VS
China-België

Welcome to the FIH Hockey Olympic qualifiers draw !

14 Men and 14 Women teams are involved in the FIH Hockey Olympic qualifiers draw. The matches are scheduled for 25-27 October and 1-3 November 2019. The winners will qualify for the Olympic Games Tokyo 2020!

Geplaatst door International Hockey Federation (FIH) op Maandag 9 september 2019

 


22 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Nederland - Pakistan, de slechtst denkbare loting...

  1. jobe

   Eens. Pakistan presteert al jaren geweldig. Dit gaat m nooit worden.

 2. goud

  Vooral jammer dat hiermee is uitgesloten dat deze twee landen er bij zijn op OS!

 3. hockey69

  Er zal geen sprake zijn van onderschatting door deze loting.

 4. luchtisblauwgrasisgroen

  Pakistan won vorig jaar Juni nog met 4-1 van Olympisch kampioen Argentinie... ik hoop inderdaad dat Nederland Pakistan niet onderschat.

 5. goud

  Opvallend; “De ticketverkoop begint donderdag via hockey.nl.” Gaat Hockey.nl de ticketverkoop doen? Of zou dit een aankondiging zijn van een oneindige stroom commerciële “nieuws” items die moeten helpen de ticket verkoop (via een andere partij) te maximaliseren zoals bij de Pro-league..... Dan ga ik echt minder hockey.nl lezen

  1. anneee

   Niet zo zuur joh! Dat is hoe deze wereld werkt!

 6. goud

  Trouwens, ticket verkoop...... Als de heren eerder hadden gepresteerd (zoals dames) waren deze wedstrijden er helemaal niet geweest. Inkomsten uit ticket verkoop kunnen dus niet gebudgetteerd zijn. Kosten inderdaad ook niet maar die zijn minimaal bij spelen in Wagener. Als we dan het doel bekijken; “plaatsing voor OS” dan zou je verwachten dat KNHB het maximale uit het thuisvoordeel wil halen en dus ook een maximaal vol stadion. Met deze twee factoren is het toch belachelijk als er betaald moet worden voor toegang!!! Gratis toegang of kaarten is het enige juiste als KNHB echt wil dat heren naar OS gaan. Benieuwd of het kwartje valt of dat geld opharken bij eigen leden toch de voorkeur krijgt van KNHB......

  1. conegut

   We willen toch wel dat het er groots uitzien ? Goede entertainer in de pauzes ? Alles goed in beeld gebracht ? Als het even kan extra plaatsen rondom stadion om eten en drinken te kopen ? Misschien nog iemand die je kan wijzen op parkeerruimte ? Moeten die mensen het allemaal gratis doen ? Uit liefde voor jou zodat jij een leuke middag/avond hebt ?

  2. robboomsma

   Ja want alles willen we het liefst gratis heh, alles kost geld, en de tickets van de knhb zijn al niet duur... Als je het er niet voor over hebt, kom je toch mooi niet....

  3. pimhdm

   Ik vind dat je niet moet zeuren over ticketverkoop, zon event kost al met al toch nog best wat. Bovendien als je geen tickets verkoopt heb je geen idee hoeveel mensen komen, wat best hanfig is met oog op catering ehbo etc.

  4. anneee

   Ze moeten ook ergens geld vandaag halen om alles te organiseren enzo! Niet zo zuur

  5. AvA

   Je hebt blijkbaar geen idee hoe een groit event verloopt. Hekken, beveiliging, organisatie, catering. Moet allemaal geregeld worden. We leven niet in de jaren 50 waar je even naar een eventje gong. Als er iets gebeurd zeggen personen zoals jij: het was niet goed geregeld. Echt jammer dat het zo negatief wordt benaderd. Maak er een feestje van joh!!

 7. gaston-orozco

  Verbaasd dat er mensen zijn die denken dat deze website onafhankelijk is. Naief. Scroll naar beneden dan de pagina - "hockey.nl is een uitgave van de knhb". Hoe dan ook, als we Pakistan niet kunnen verslaan, verdienen we het niet om naar Tokio te gaan. Pakistan kwam in 2016 niet in aanmerking voor Rio.

 8. MIck

  Prima loting, Pakistan doet internationaal al jaren niet meer mee op topniveau.

 9. MIck

  @goud, wat een onzin allemaal over gratis toegang voor deze wedstrijd. Want als je de toegang gratis maakt is de kans groter dat ze naar de spelen gaan dan als je toegang heft? Hoe zie je het voor je de eerste 7000 man bij de hekken mogen naarbinnen?

  1. goud

   Wat dacht je van gratis kaarten? Wel controle over aantal, geen overbodige kosten voor publiek

 10. sapi

  Wordt er nu serieus gezeken over entree betalen? Echt dat kan alleen bij de hockey. Bij geen enkele andere sport hoor ik hier gezeur over. Voor Oranje voetbal betaal je, voor Oranje volleybal betaal je, tennis en ga maar door. O ja en dan graag ook nog uitzenden op tv. Als het kan allemaal gratis .....

 11. GabyvanHout

  Als Nederland dit niet wint horen ze niet op de OS thuis.


Wat vind jij? Praat mee...