Maartje Krekelaar: ‘Kans wordt kleiner dat ik het WK haal’

De meest opvallende afwezige bij de Oranje Dames tijdens het vierlandentoernooi is Maartje Krekelaar. In november was ze met vijf velddoelpunten de sensatie van de Hockey World League in Nieuw-Zeeland, waar ze topscorer werd. Nu lijkt het voor de 22-jarige speelster van Den Bosch moeilijk te worden zich nog in de WK-selectie te vechten.

Woensdag had Krekelaar een gesprek met Alyson Annan. Krekelaar zat nog met een vraag waarop ze graag een antwoord van de bondscoach wilde. Ze vroeg zich af of haar gebroken pink de reden was dat ze niet is geselecteerd voor het vierlandentoernooi in Breda. Of was ze ook zonder gebroken pink niet in de selectie opgenomen?

‘Ik moet kritisch naar mezelf kijken’

‘Mijn pink is inderdaad niet de enige reden’, vertelt Krekelaar, die haar pink anderhalve week geleden op drie plekken brak tijdens een partijtje op de training. Ze legde haar backhand op de grond neer en kreeg de bal snoeihard op haar vinger geflatst. Toch is haar blessure dusdanig klein dat ze gewoon kan hockeyen. Ze traint met een kapje om haar pink.

‘‘De bondscoach wil dat ik constanter word. Ik moet dus kritisch naar mezelf kijken en nog meer van mezelf eisen. Zorgen dat ik altijd minimaal een zes haal, zodat ik elke wedstrijd een goede bijdrage aan het team heb. Ik weet dat ik dat kan.’

Maartje Krekelaar juicht tijdens de Hockey World League in Nieuw-Zeeland, waar ze met vijf doelpunten topscorer werd. Foto: WorldSportPics/Frank Uijlenbroek

Kansen op het halen van de WK-selectie

Annan heeft Krekelaar ook verteld dat ze zeker nog kans maakt op het WK, ondanks dat ze niet is geselecteerd voor het vierlandentoernooi. Wat het zegt dat de geblesseerde Laura Nunnink deze week wel in het spelershotel overnacht en Krekelaar niet, net als de afgevallen Lieke Hulsen en Julia Remmerswaal, wil Krekelaar niets over kwijt.

‘Al denk ik dat de kans kleiner wordt dat ik maandag hoor dat ik bij de WK-selectie van achttien hoor als de meiden die nu opgeroepen zijn een goed vierlandentoernooi spelen. Maar dat wil niet zeggen dat ik nu opgeef. Ik blijf kei- en keihard trainen. Als ik dan toch nog de kans krijg om op het WK te staan, heb ik er in ieder geval alles aan gedaan om fit en scherp te blijven. En dan kan het team op mij rekenen.’

Krekelaar had voor het thuispubliek in Breda graag willen laten zien wat ze ook op de Hockey World League in Nieuw-Zeeland heeft laten zien. ‘Het is jammer dat ik die kans nu niet krijg. Maar het maakt me sterker. Stel dat ik het WK toch haal, dan zal ik daar net zo goed zijn als de op HWL. Daar ben ik 100 procent van overtuigd. De bondscoach zegt dat mij nog een mooie toekomst in het Nederlands team te wachten staat. Daar blijf ik ook zeker voor knokken.’


3 Reacties

  1. kasparstevens

    Ik weet van vele meiden dat ze specifiek voor Maartje naar het stadion in Den Bosch komen, en haar graag in Breda hadden gezien ... en hopen haar in Londen ... en Tokyo te zien schitteren.

  2. PietB

    Inderdaad ongelooflijk!! Een selectiebeleid dat gebaseerd lijkt op persoonlijke voorkeur en niet op hockeykwaliteiten, motivatie, inzet en vechtlust. Knokkers heb je nodig in dit team, niet de tot prinsessen gebombardeerde dames die zich allang verzekerd weten van hun WK deelname. Krekelaar krijgt daarom simpelweg geen kans bij Annan. Een over de top gemotiveerde speelster, topscorer HWL en dit meisje niet meenemen naar Breda... Een NL team zou een open selectie moeten zijn, waar speelsters eruit vliegen als ze niet presteren, ongeacht hun 'status'. Maar zoals al eerder gezegd, door de zwakke tegenstand worden de dames niet of nauwelijks op de proef gesteld, zodat ze niet écht door de mand vallen. Hetzelfde geldt voor de coach.

  3. lynnBosman

    Op zich niks mis met de reden als je VORM IS KING zou aanhouden, maar pas dit dan toe op elke speelster. Lekker wisselvallig Annan! Krekelaar is echt niet de enige die niet constant is... Jamner dit!


Wat vind jij? Praat mee...